Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

McPort Event weer geslaagd

3Op woensdag 14 en donderdag 15 november vond in het EIC Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 24 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezochten de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. 

Ter voorbereiding op het evenement brachten gastdocenten op school “de haven in de klas”. Zij bespraken de verschillende beroepen en loopbaanmogelijkheden en inventariseerden de vragen van de leerlingen. Op het EIC gingen de leerlingen gingen aan de aan de slag met een afwisselend havenprogramma met als doel oriëntatie op vervolgopleidingen en beroepen. 

Bijna alle regionale opleidingen mbo/hbo/wo waren op de beroepen- en opleidingenmarkt aanwezig. Ook de 12 aanwezige bedrijven kregen veel leerlingen aan hun stand. De leerlingen konden ook vragen stellen aan medewerkers van bedrijven tijdens de “beroepen challenge”. Bovendien was er dit keer de nieuwe spannende haven quiz waarbij de leerlingen tot het uiterste getest werden op hun havenkennis. En last but not least werd enthousiast meegedaan met de workshops chemische reacties droogijs, proefjes in het chemielab, 3D- printen, de maintenance carrousel in het Technolab  en de  techniek experience. 

Het McPort Event wordt georganiseerd door EIC i.s.m. met het bedrijfsleven (de havenbedrijven en de opleidingsfondsen OTIB en OOM) èn de opleidingen in de regio. Het bedrijfsleven ondersteunt financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos aangeboden krijgen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Achtergrondinformatie
Het EIC Mainport Rotterdam (EIC) is het Educatief Informatiecentrum voor de Rotterdamse Haven en Industrie. Doel is leerlingen en studenten (van basisschool t/m hbo/wo) kennis te laten maken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken. Jaarlijks worden ca.23.000 leerlingen en studenten bereikt. Het EIC wordt ondersteund door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, STC-Group, Albeda College, en Onderwijskoepel Stichting BOOR.

Voor meer informatie:
EIC Mainport Rotterdam
Mary Dotsch, directeur EIC
0181-296029/06-53617814

terug naar overzicht
Deel dit bericht: