Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Landelijke aandacht voor onderwaterrobot

Havenbedrijf Rotterdam en North Sea Port hebben deze zomer testen gedaan met een onderwaterrobot die kades kan inspecteren. North Sea Port deed de proef in samenwerking met Asset Insight – een VolkerWessels onderneming. Het Indiase Planys Technologies voerde de inspecties uit. Deze start-up deed afgelopen seizoen mee aan het PortXL acceleratieprogramma in Rotterdam en heeft met de proef diverse media gehaald.

High tech onderwaterrobot
Kade-inspecties vinden nu nog plaats met behulp van duikers. Scheepvaart in de omgeving moet dan worden stilgelegd voor de veiligheid. Door de inzet van de innovatieve high tech onderwaterrobot van Planys Technologies hoeft dat niet. De robot, uitgerust met laser- en sonarapparatuur en een hoge resolutie-camera, kan ook sneller informatie verzamelen, onafhankelijk van de weersomstandigheden. Inspecties met deze robot is veiliger, geeft minder hinder en levert objectieve data op. Uit een test kwam bijvoorbeeld naar voren dat stroming en troebel water van invloed kunnen zijn op data. Planys Technologies gebruikt deze inzichten voor productverbetering. Tegelijkertijd zijn ze bezig met de ontwikkeling van een systeem waarbij gemeten data op inzichtelijke manier geraadpleegd kan worden – en die combinatie is uniek in de markt. Een volgende verkenning met Port of Rotterdam wordt momenteel onderzocht.Naar Rotterdam

Tijdens het 2019 PortXL programma voor start-up en scale-ups heeft Planys Technologies 4 pilots gedaan met Havenbedrijf Rotterdam, North Sea Port en Gemeente Rotterdam. Door deelname aan dit programma zijn deuren voor hen opengegaan, contacten gelegd met maritieme corporates en staan er meer projecten op stapel. Kansen die Planys Technologies graag wil verzilveren. Het bedrijf verkent daarom de mogelijkheden om zich in Rotterdam te vestigen.

Over PortXL
PortXL is ’s werelds eerste Maritime Port Accelerator en uniek in zijn soort met een wereldwijd netwerk uit toonaangevende bedrijven en experts. Het doel van PortXL is het versnellen van innovatieve technologieën in havenregio’s wereldwijd voor de maritieme- logistieke- energie- en chemiesector. PortXL activeert daarvoor een zo groot mogelijk ecosysteem dat ondernemerschap stimuleert voor alle betrokken partijen.

Het ecosysteem van PortXL bestaat uit start-ups en scale-ups, investeerders en partners, marktleidende bedrijven zoals Van Oord, Havenbedrijf Rotterdam, EY, Royal IHC, Mammoet, Vopak, Boskalis, Shell, Rabobank, Gemeente Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, InnovationQuarter en ECE.

Bekijk hier een Youtube filmpje:

 

 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: