Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Havenbedrijf steunt afgifte paraffine waswater

sea_coast_water_ocean_river_ship_536684_pxhere.comSchepen die paraffine vervoeren naar de havens van Rotterdam moeten het waswater waarmee zij hun tankers reinigen voortaan afgeven in de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam is een van de partijen die daartoe vandaag een intentieovereenkomst heeft mede ondertekend.
De aanpak tegen paraffinelozingen op zee is een samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Havenbedrijf Rotterdam, Koole Terminals, Bolsius International, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, Stichting de Noordzee en Rijkswaterstaat.

Tot nu toe mochten schepen op grond van internationale afspraken onder specifieke voorwaarden dit vervuilde schoonmaakwater op zee lozen. Echter paraffinerestanten zijn schadelijk voor het maritieme ecosysteem en leiden na het aanspoelen op Nederlandse stranden in veel gevallen tot hoge opruimkosten.

Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam, en een van de ondertekenaars van de intentieovereenkomst: “De haven van Rotterdam heeft baat bij een schone zee en schone stranden. We moeten helpen voorkomen dat paraffine wax op de stranden terechtkomt van schepen die uit Rotterdam-Rijnmond vertrekken. Daarom stimuleren we dat schepen het vervuilde waswater voortaan afgeven in Rotterdam. We lopen hiermee vooruit op aangescherpte internationale afspraken die nog moeten worden bevestigd door de Internationale Maritieme Organisatie IMO.”


Werkwijze
Nadat paraffine wax is afgeleverd bij afnemers in Rotterdam of Moerdijk zal het Havenbedrijf Rotterdam, onder voorwaarden, de kosten die voor de reders zijn gemoeid met het wassen van de tanks en de afgifte van het waswater rechtstreeks vergoeden aan het bedrijf dat de voorwas en de inzameling van het waswater verzorgt. Vergoeding vindt alleen plaats als het geen verplichte pre-wash betreft. Eind 2018 volgt een tussentijdse evaluatie, waarna een besluit wordt genomen over de definitieve wijze van voortzetting van de vergoeding in de toekomst.

Bekijk het filmpje met Harold van Rijkswaterstaat, hij legt uit waar de paraffine waarschijnlijk vandaan komt en hoe het opgeruimd wordt. De paraffine is niet gevaarlijk voor mensen, maar honden kunnen er wel ziek van worden wanneer ze er van eten.

https://maritiemnieuws.nl/80675/video-paraffine-opruimen-gaat-nog-dagen-duren/ 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: