Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Havenbedrijf en PortXL vier intentieverklaringen

Tijdens de finale van de 4e editie van het jaarlijkse innovatieprogramma PortXL tekende Havenbedrijf Rotterdam vier intentieverklaringen met jonge bedrijven waarvan wordt verwacht dat zij de haven duurzamer, efficiënter of slimmer kunnen maken. Het gaat om Richtlijn Geodesie, Flower Turbines, Ladar Ltd en Planys Tech. Het bedrijf Eco Wave Power kreeg een zogenoemde ‘letter of support’.

PortXL is een drie maanden durende acceleratieprogramma waarin jonge bedrijven door intensieve coaching van mentoren en experts uit het bedrijfsleven, hun initiatief verder kunnen ontwikkelen. De producten van deze veelbelovende starters variëren van de inzet van compacte windturbines tot de ontwikkeling van slimme sensoren in kademuren. Het afgelopen seizoen namen zestien startups deel aan het innovatieprogramma.

Bedrijven achter de intentieverklaringen
Met Richtlijn Geodesie wil het Havenbedrijf onderzoeken of er - samen met de Gemeente Rotterdam- een pilot gedaan kan worden met slimme sensoren in kademuren. Met Flower Turbines wordt gekeken naar duurzame decentrale energieopwekking in havenprojecten. Deze windturbines zijn door hun kleine afmeting makkelijk inpasbaar.

Ladar Ltd ontwikkelt sensoren op basis van laser. Deze sensoren worden ingezet om meer inzicht te krijgen in de bewegingen van de recreatievaart. Bij deze pilot is productvergelijking het doel.

Met Planys Tech wordt een pilot gestart waarbij de wanddikte van stalen damwanden wordt gemeten met een op afstand bestuurbaar voertuig. De pilot richt zich met name op locaties die voor duikers veiligheidsissues opleveren. Eco Wave Power is een innovatieve ontwikkelaar van geavanceerde drijvers die golven omzetten in energie. Het Havenbedrijf geeft dit initiatief een letter of support en volgt met interesse de technologische ontwikkelingen van deze kansrijke doorgroeier.

Richtlijn Geodesie
Richtlijn Geodesie verzamelt nauwkeurige geo informatie. Het product DefoCube omvat een goedkoop gps-controlesysteem dat zeer nauwkeurige inzichten biedt in realtime civieltechnische activa.


Flower Turbines
Flower windturbines zijn door hun kleine formaat 3-6 meter makkelijk inpasbaar, hebben een relatief hoge efficiency, zijn stil en door het relatief gesloten oppervlak zijn ze vogelvriendelijk. Het Havenbedrijf wil hiermee een impuls geven aan het gebruik en opwekken van duurzame energie.


Planys Tech
Planys Tech is een deep-tech startup die innovatieve oplossingen heeft voor inspectie en onderhoud van onderwateractiva voor verschillende sectoren, zoals havens, scheepvaart, olie en gas, procesindustrie, elektriciteit, ontzilting, dammen en bruggen.


Eco Wave Power
De golfomzetters van Eco Wave Power zijn uniek gevormde drijvers die door op- en neergaande beweging energie halen uit het golfvermogen.


Ladar Ltd
Ladar Ltd ontwikkelt op laser gebaseerde sensortechnologie voor toepassingen in de offshore en maritieme industrie zoals autonome scheepvaart. Verzamelde data kan worden gebruikt voor controle en onderhoud van infrastructuur, van platforms en schepen en surveillance in gebieden.


Over het PortXL-traject
PortXL is in 2015 opgericht door het Havenbedrijf Rotterdam samen met partners Van Oord, Vopak, Boskalis EY, Uniper, Rabobank, Rotterdam Port Fund, InnovationQuarter en Erasmus Centre for Entrepreneurship. Het is het enige havengerelateerde startup programma ter wereld dat inmiddels naast Rotterdam ook in Singapore, Antwerpen en Italië wordt georganiseerd.

PortXL scout wereldwijd naar start-ups en scale-ups in de sectoren Transport & Logistiek, Energie, Chemie & Raffinage en Maritiem. Na de selectiedagen hebben zestien geselecteerde start-ups en scale-ups de afgelopen drie maanden hard gewerkt om hun innovaties naar het volgende niveau te tillen. Zij zijn daarbij intensief gecoacht door mentoren, partners en experts vanuit het PortXL netwerk.

Lees meer over PORTXL 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: