Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Techniek centraal in Futureland

Proefjes tijdens herfstvakantie en themadag ‘Techniek in beeld’ op 27 oktober

FutureLandGedurende Oktober Kennismaand staat het thema ‘techniek’ centraal in FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. Tijdens de herfstvakantie organiseert FutureLand technische proefjes voor kinderen. De toegankelijke en leerzame proefjes worden uitgevoerd onder begeleiding van een voorlichter. Op zaterdag 27 oktober organiseert FutureLand de themadag ‘Techniek in beeld’. Een expert van aannemer PUMA vertelt hoe de buitenste rand van Maasvlakte 2 vorm en functie krijgt. Bezoekers kunnen aansluitend de nieuwe haven in wording van dichtbij bekijken met de FutureLand Express of de FutureLand Ferry.

Oktober Kennismaand in FutureLand

Van 14 oktober tot en met 28 oktober kunnen jonge bezoekertjes van FutureLand technische proefjes doen in het informatiecentrum. Een voorlichter begeleidt de kinderen en vertelt over de techniek die komt kijken bij het aanleggen van nieuw land. Toegang tot FutureLand en deelname aan de technische proefjes is gratis.

Themadag ‘Techniek in beeld’
Sinds de sluiting van de zeewering op 11 juli wordt de infrastructuur die reeds aan de noord- en zuidzijde van het sluitgat was gerealiseerd, op elkaar aangesloten. Zodoende krijgt de zogenaamde buitencontour, oftewel de buitenste rand van Maasvlakte 2, definitief vorm. Hoe gaat de aansluiting in zijn werk? Hoe zorg je dat het ontbrekende stuk spoor exact aansluit op de klaarliggende delen? En wat is er nodig om het duin op hoogte te brengen én te beschermen tegen de elementen van de natuur? Het antwoord op al deze en andere vragen krijgen bezoekers zaterdag 27 oktober tijdens de themadag Techniek in Beeld. Han Lambregts, infradeskundige van aannemer PUMA, vertelt tijdens twee lezingen over hoe het laatste stuk buitencontour vorm en functie krijgt.

Praktische informatie themadag

Reserveren voor de lezingen is niet mogelijk. Op de dag zelf zijn toegangsbewijzen gratis af te halen. Lezing A start om 12:00 uur en duurt tot 12:45 uur. Lezing B start om 13:00 uur en duurt tot 13:45 uur.

  • Lezing A (12:00 uur) kan gecombineerd worden met een rondrit met de FutureLand Express XL van 13:00 uur, 14:00 uur óf 15:30 uur. De lezing van 12:00 uur kan worden gecombineerd met een rondvaart met de FutureLand Ferry om 14:00 uur of 15:30 uur.
  • Lezing B (13:00 uur) kan gecombineerd worden met een rondrit met de FutureLand Express van 11:30 uur, 14:00 uur of 15:30 uur. De lezing van 13:00 uur kan worden gecombineerd met een rondvaart met de FutureLand Ferry om 12:00 uur, 14:00 uur of 15:30 uur.
Express en Ferry

De nieuwe haven in wording kan zowel vanaf het land als vanaf het water van dichtbij worden bekeken. Reserveren voor de FutureLand Express XL of FutureLand Ferry kan via het online reserveringsformulier. Een rondrit met de FutureLand Express XL kost € 5,50- p.p., een rondvaart met de FutureLand Ferry kost €8,50 p.p. (beiden duren: +/- 1 uur). Een reservering voor een rondvaart of -rit vormt geen toegangsbewijs voor één van de lezingen.

Over FutureLand

In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themadagen, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Onlangs ontving FutureLand de 400.000ste bezoeker. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.

Tot 30 oktober is in FutureLand de tentoonstelling 'Hoe sluit je de zeewering?' te bezoeken. Probeer zelf de zeewering van Maasvlakte 2 te sluiten met de game ‘Mind the gap’.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: