Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Port Rangers Award uitreiking op Wereldhavendagen

Port_Rangers_Award_6_september_2019___Meisje_verrekijkerOp de eerste dag van de Wereldhavendagen vindt traditiegetrouw de Port Rangers Award plaats in het hart van de haven van Rotterdam: EIC Mainport Rotterdam. Zes klassen van verschillende basisscholen uit Rotterdam e.o. worden op deze dag in het zonnetje gezet omdat zij afgelopen schooljaar hard hebben gewerkt om het thema Haven op regelmatige basis te behandelen in de klas. Kinderen uit groep 6/7 leerden van alles over de haven! Zo leerden zij welke beroepen zij later in de haven kunnen beoefenen maar ook lastige havenwoorden zoals container, distributie en aardolie. “De haven ligt letterlijk in de achtertuin van veel kinderen, des te belangrijker dat kinderen beseffen in welk gebied zij wonen! Zeker met het oog op de gigantische werkgelegenheid in de haven!” Vertelt Mary Dotsch, projectleider Port Rangers. 

Port Rangers Award 2019
De leerlingen van de zes winnende klassen krijgen een leerzaam en leuk feestprogramma aangeboden. Het programma start met een prijsuitreiking. De prijzen worden uitgereikt door Koen Jellema, JONG Haventalent  2019. Hierna vinden allerlei activiteiten plaats: knallende experimenten en shows van Mad Science, de Technobiel staat op het terrein, en er wordt een haven jongleerworkshop aangeboden. 

Havenprogramma Port Rangers 

Alle basisscholen binnen de gemeente Rotterdam krijgen sinds 2013 het gratis havenprogramma Port Rangers aangeboden. Port Rangers is een lesprogramma waar basisschoolleerlingen de gelegenheid krijgen om de Rotterdamse haven te beleven en ontdekken. Ruim 25.000 kinderen zijn dankzij het project in de haven geweest! Basisscholen kunnen kiezen uit twee lespakketten: Steurtocht door de Haven of de Haven Taaltocht. Om een echte Port Ranger te worden, sluiten de leerlingen het lesprogramma af met een klassikale eindopdracht. Uit deze werkstukken worden de beste, leukste of slimste gekozen door een jury. De winnende klassen krijgen op de eerste dag van de wereldhavendagen een feestelijk programma aangeboden: de Port Rangers Award.  

Organisatie

Het programma Port Rangers wordt uitgevoerd door EIC en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Deltalinqs. Het EIC is het educatief informatiecentrum voor de Rotterdamse Haven en Industrie. Doel is om jongeren (van basisschool t/m hbo/wo) kennis te laten maken met de haven van Rotterdam. Hiervoor biedt het EIC een samenhangend programma aan dat bestaat uit: een interactieve tentoonstelling met simulatoren, verschillende doe-activiteiten, boeiende excursies naar bedrijven in het havengebied, lesmaterialen en gastlessen. 

Persbericht: EIC Mainport


terug naar overzicht
Deel dit bericht: