Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Eeuwenoud scheepswrak te zien bij FutureLand

In de winter van 2018 werd bij de aanleg van de HES Hartel Tank Terminal op de Maasvlakte op een houten scheepswrak gestuit. Het scheepsdeel werd na ontdekking met een zware kraan zorgvuldig opgetakeld. Na onderzoek kreeg het een nieuw leven in een stalen frame. Op 16 juli is het scheepsdeel zorgvuldig vervoerd naar informatiecentrum FutureLand om tentoongesteld te worden. Het wrak van dit vrachtschip, daterend uit 1717, is daar voor het grote publiek te bewonderen.

 

Archeologische vondst bij HES Hartel Tank Terminal 

Het scheepswrak betreft een groot gedeelte van een gave bovenzijde van de scheepswand, iets wat niet vaak wordt gevonden. Dateringsonderzoek op basis van de jaarringen van het hout maakte duidelijk dat het vaartuig even na 1717 is gebouwd. De kenmerken van het aangetroffen scheepsdeel wijzen erop dat het afkomstig is van een pinas, fregat of fluitschip met een oorspronkelijke lengte van ongeveer 30 meter.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam


terug naar overzicht
Deel dit bericht: