Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5e editie Mainport MeeWerkDagen

Aandacht voor carrièrekansen in de haven


"Havenondernemers lopen het risico dat ze zomaar tegen een jong talent aanlopen”. Deze haast onheilspellend klinkende woorden komen uit de mond van Cherry Almeida, medeorganisator van de 5e editie van de jaarlijkse Mainport MeeWerkDagen.

MMWD_smallIn de week van 19 t/m 23 mei zullen, net als in de eerdere afleveringen, weer zo’n 100 – 150 HBO en WO studenten een dag of een dagdeel meelopen met een manager of medewerker. Als eerste serieuze kennismaking met de haven. En hoewel het evenement niet is opgezet als een wervingsinstrument, weet je maar nooit waar dat in de toekomst toe kan leiden. Het gaat nadrukkelijk om meer dan maritiem en logistiek. Ook studenten marketing, rechten, finance, veiligheid, communicatie en HR zijn welkom.

De afsluitende borrel van de Mainport MeeWerkDagen in 2009 was voor Cherry het eerste echte contact met de haven. Daar, in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis, werd ze enthousiast en sloot zich aan bij de Jong Havenvereniging. Bij de tweede versie van de MMWD, want zo worden de Mainport MeeWerkDagen afgekort, was ze zelf nauw betrokken. En dat is nu, in de aanloop naar
het eerste lustrum, nog steeds het geval. “De haven zet de deuren open en laat studenten zien wat er te koop is.”

Cherry Almeida is advocaat haven & handelsrecht bij Boonk Van Leeuwen in Rotterdam. Ze herinnert dat ze destijds in een zaaltje in het World Port Center de studenten aan de bedrijven aan het koppelen was en handmatig mailtjes verstuurde. Samen met Sjoerd de Jager, ook zo’n MMWD-er van het eerste uur. “Toen was het houtje touwtje, nu kan iedereen zich online inschrijven. We hebben een professioneel matchingsysteem en worden ondersteund door bureau Manfri van Frits Luijten en twee hbo studenten.”

Ook Sjoerd is dus nog steeds betrokken bij het evenement. Destijds was hij student Logistiek en Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Nu is hij werkzaam bij het Havenbedrijf als Business Manager boordboordoverslag… en tevens bestuurslid van de Jong Havenvereniging. Het is de club die de basis voor de MMWD heeft gelegd. 

Inschrijven kan nog steeds
Vraag Sjoerd niet waarom werken in de haven zo aantrekkelijk is, want dan lijkt hij niet te stoppen. “Ik vind het een supermooi en dynamisch gebied. De haven behoort tot de koplopers in de wereldhandel. Er liggen hier zoveel kansen. Zowel bij grote als bij kleine bedrijven. En de variatie
aan banen is enorm.” Cherry Almeida voelt zich eveneens echt iemand uit de haven, hoewel ze op een kantoor in de stad werkt. “Voor mij zijn stad en haven één. Ik heb dagelijks met de haven te maken. Ik loop vaak over een terminal. Op weg naar de kapitein bijvoorbeeld als er beslag op zijn schip is gelegd.” Kijkend naar de toekomst is het voor haar ‘eens haven, altijd haven’.

Inmiddels hebben zich al vele tientallen studenten aangemeld en doen ook weer volop bedrijven mee. “Inschrijven is nog mogelijk, zowel voor bedrijven als voor studenten. Ga daarvoor naar
www.mainportmeewerkdagen.nl”, adviseert Cherry. “We kijken heel goed welke student met welke opleiding bij welk bedrijf past. We gaan voor kwaliteit en willen zo goede matches maken.” Om lachend te besluiten: “Het is en soort datingsite.”


terug naar overzicht
Deel dit bericht: