Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Participatie in haven van Pecém

participatie_in_haven_van_Pec__mOp 24 oktober tekenden Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, en Camilo Santana, Gouverneur van de Braziliaanse deelstaat Ceará, de investeringsovereenkomst voor participatie van het Havenbedrijf Rotterdam in Pecém. Hierin staat beschreven dat het Havenbedrijf Rotterdam zo’n 75 miljoen euro investeert in 30% van de aandelen in het havenindustrieel complex van Pecém. Ook krijgt het Havenbedrijf Rotterdam gezamenlijke zeggenschap over strategische- en investeringsbeslissingen en posities op directie-, Raad van Commissarissen- en managementniveau.

Allard Castelein, the CEO of the Port of Rotterdam Authority, and Camilo Santana, Governor of the Brazilian state of Ceará, sign an investment agreement regarding the Port of Rotterdam Authority’s participation in the development of the port of Pecém.
Allard Castelein (l.), CEO Havenbedrijf Rotterdam, en Camilo Santana, Gouverneur van de Braziliaanse deelstaat Ceará ondertekenen de investeringsovereenkomst voor participatie van het Havenbedrijf Rotterdam in Pecém.

De definitieve overeenkomst tot participatie wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. ‘Participeren in de haven van Pecém is een mooie kans. Deze haven heeft groeipotentie en kan door haar strategische ligging uitgroeien tot logistiek en industrieel knooppunt van Noordoost-Brazilië, hetgeen kansen biedt voor internationale handelsstromen en investeringen vanuit Europa’, aldus Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam.

Pecém als hub voor Noordoost-Brazilië
Met een gemiddelde groei van 22% in de afgelopen 10 jaar is Pecém een snelgroeiende haven. Het havenindustrieel complex van Pecém bestaat uit tal van logistieke en industriële bedrijvigheid zoals een containerterminal, energiecentrales, staalfabriek en windmolenfabrikanten. 2Wat Pecém daarnaast aantrekkelijk maakt, is dat een groot deel van de benodigde infrastructuur van het havenindustrieel complex (golfbrekers, ligplaatsen, grond, et cetera) reeds aanwezig is.

Harbour of Pecém
De deelstaat Ceará heeft afgelopen tijd geïnvesteerd in het aangaan van verschillende internationale samenwerkingsverbanden om de regio verder als internationale hub van Noordoost-Brazilië te ontwikkelen. Zo opereert het Duitse bedrijf Fraport de luchthaven van Fortaleza en zijn in mei 2018 luchtvaartmaatschappijen Air France/KLM in partnership met GOL gestart met vliegen op deze luchthaven. Ook worden er onderzeese datakabels aangelegd voor telecommunicatie, die Noordoost-Brazilië verbinden met Afrika en de Verenigde Staten. Door de samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam wordt de haven van Pecém ontwikkeld tot maritiem knooppunt van Noordoost-Brazilië.

Havenbedrijf Rotterdam als strategisch partner
Camilo Santana, Gouverneur van de Braziliaanse deelstaat Ceará, is verheugd: ‘We vieren de partnership tussen de staat Ceará en de haven van Rotterdam, de grootste haven van Europa en één van de grootste havens in de wereld. Ik ben er absoluut van overtuigd dat de inwoners van Ceará het meest zullen profiteren van het partnership, wat zal leiden tot meer werkgelegenheid en beter inkomen.’

terug naar overzicht
Deel dit bericht: