Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Nieuwbouw Havenvakschool klaar voor gebruik

Dak Broekman3_1Op vrijdag 27 april is het nieuwe school-gebouw van het Scheepvaart en Transport College, onderdeel van de STC-Group, aan de Waalhaven Zuidzijde/Anthony Fokkerweg opgeleverd. Na de inspectie van het prachtige, transparante pand werden de handtekeningen gezet en het pand officieel eigendom van de STC-Group. Het nieuwe gebouw zal in juni in gebruik worden genomen door de docenten en de leerlingen van de haven- en transportopleidingen van het STC, een moment waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Met de overdracht en de aankomende verhuizing staat de enige echte havenvakschool in Nederland nog beter op de kaart.

Het nieuwe gebouw telt 7500 vierkante meter ruimte voor uitdagend vakonderwijs. Het gebouw telt 4 verdiepingen en heeft alle mogelijkheden om leerlingen en deelnemers optimaal voor te bereiden op hun toekomstig beroep in de haven of het transport. Zo is er een Experience Centre waar leerlingen kunnen ervaren hoe het is om een vrachtwagen of binnenvaartschip te besturen, een container te laden of te lossen of hoe het voelt om in een virtuele haven bovenin een kraan te zitten. Op de Waalhaven worden de VMBO-opleidingen en enkele haven- en transportopleidingen van het MBO van het Scheepvaart en Transport College aangeboden. Ongeveer 800 leerlingen zullen straks het nieuwe pand betrekken.
 
Trots nam Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur, dan ook de sleutels van wederom een nieuwe school op een prachtige locatie in ontvangst. “Op deze historische plaats hoort modern en goed havenonderwijs thuis. De STC-Group hoort hier in Rotterdam Zuid te zijn en geeft met de forse investeringen van meer dan 14 miljoen euro het havenonderwijs ‘op Zuid’ opnieuw een impuls”, aldus Hietbrink. “Professor Rutten, de geestelijk vader van de eerste echte havenvakschool die hier in 1959 werd gesticht, zou trots zijn op wat wij hier nu in vervolg op zijn nalatenschap hebben neergezet”, stelt Hietbrink. “De haven heeft nu en in de toekomst veel goed opgeleide werknemers nodig en met deze nieuwe locatie en alle voorzieningen daarbinnen, zijn we als STC-Group nog beter in staat in die vraag te voorzien”. Zuid krijgt een impuls, jongelui zijn welkom en het bedrijfsleven wordt gevraagd al onze opgeleiden een toekomst in de haven en transport te bieden.

In juni zullen de opleidingen verhuizen van het oude pand aan de Waalhaven Zz 18 naar het nieuwe gebouw, waarvan de ingang zich aan de Anthony Fokkerweg bevindt. Naar verwachting zal het nieuwe gebouw in oktober 2012, als ook alle practica- en simulatorruimtes zijn ingericht, op feestelijke wijze officieel worden geopend. 

terug naar overzicht
Deel dit bericht: