Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

‘Leukste leerlingen’ bezoeken de haven

Zo’n 250 leerlingen van de ‘Leukste School van Nederland’ gingen eerder deze maand op excursie in de haven. Het Kalsbeek College uit Woerden - want zo heet de school die onlangs door Radio 538 tot Leukste School werd gebombardeerd - is een trouwe havenbezoeker.
web_IMG_0250
Jaarlijks werken 2e en 3e klasscholieren van havo en vwo aan hun zogenaamde ‘Mainport-project’. Daarin komen allerhande thema’s aan bod, van vervoer tot distributie en van chemie tot duurzaamheid en energie.
Ook kijken de leerlingen vooruit en kunnen ze nadenken over hoe de haven er in 2040 uit zou kunnen zien. En over wat voor banen er zijn. In het technieklokaal tenslotte bouwen ze windmolens op schaal en containers.
Medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam en havengidsen van EIC Mainport Rotterdam gingen in de dagen voorafgaand aan de havenexcursie naar Woerden om daar op school voor ‘havenconsultant’ te spelen. Het was een experiment, naast de al vaker gebruikte gastlessen. Eenmaal in de klas werden ze besprongen door leerlingen en bestookt met vragen, want dat is vaak gemakkelijker en boeiender dan opzoeken op internet of in de boeken. ‘Minstens zo leuk als gastles geven, misschien zelfs leuker’, zo reageerde één van de havenadviseurs.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: