Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

TV-serie ‘Hoog’ viert twintig jaar Erasmusbrug

Acht weken lang in de ban van de Zwaan 

Zaterdag 3 september 17:00 uur op TV Rijnmond (8 afleveringen) 
TV_serie____Hoog____viert_twintig_jaar_Erasmusbrug
'Hoog’ wordt de hoogste talkshow ter wereld. Op zaterdag 3 september, een dag voor de twintigste verjaardag van de Erasmusbrug, begint RTV Rijnmond met deze achtdelige serie. In iedere aflevering ontmoeten twee prominente Rotterdammers elkaar op 136 meter hoogte in het ‘hoedje’: op een unieke plek in gesprek over hun Rotterdam. 

Het is niet alleen een unieke plek, ook het concept wijkt af van de gebruikelijke tv-wetten. Er is geen presentator, er zijn geen cameramensen, maar wel 25 mini-camera’s. De ‘studio’ beperkt zich tot nog geen 4 vierkante meter.De twee gasten zullen elkaar bevragen en erachter 
komen waarom zij van Rotterdam houden. Het spectaculaire uitzicht dient ter inspiratie. 

Acteur Martin van Waardenberg gaat in gesprek met journaliste Fidan Ekiz en ook bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Feyenoorder Michiel Kramer ontmoet stand-up comedian Patrick Laureij en Scapino-choreograaf Ed Wubbe spreekt er met modeontwerpster Marga Weimans. Er zijn steeds verrassende koppels te gast. Ze moeten allemaal via steile trapjes en een éénpersoonsliftje naar de nok van de brug. Naast een passie voor de Maasstad hebben alle gasten nog iets gemeen: ze hebben geen last van hoogtevrees. 

Aangekomen op de centraalste plek van Rotterdam – niet rechts of links van de oever maar pal erboven – kunnen de gasten niet anders dan de stad ervaren, beleven en uiteindelijk beschouwen. Discussievoer genoeg: naast alle dynamiek en groei van de laatste jaren, heeft 

Rotterdam nog altijd te maken met grootstedelijke problematiek. De gasten bepalen zelf de onderwerpen. Met het overweldigende uitzicht gaat het natuurlijk over de stad, maar het kan ook gaan over de liefde, het leven, lol of leed gaan.. 
In de serie is ook vanzelfsprekende aandacht voor de geschiedenis, bouw en impact van de brug. Onder anderen Bram Peper (oud-burgemeester), Riek Bakker (voormalig directeur Stedenbouw) en Ben van Berkel (architect) vertellen in ‘Hoog’ over de aanleiding en totstandkoming 
van de Erasmusbrug. Zij vertellen hun verhalen vanaf de begane grond. 

Vliegwiel
Op 4 september 1996 is de Erasmusbrug in gebruik genomen. De feestelijke opening door koningin Beatrix was een belangrijk moment voor Rotterdam. De brug verbond de binnenstad met Zuid, maar was nadrukkelijk bedoeld als vliegwiel voor de ontwikkeling van de Kop van Zuid. 
Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid, handhaving en buitenruimte): Ik had de eer om zelf te gast te zijn. Eenmaal daarboven aangekomen had ik een prachtig overzicht op de Kop van Zuid. Een gebied wat dankzij de Erasmusbrug een explosieve groei heeft doorgemaakt.” 
De Wilhelminapier nadert zijn voltooiing als blikvanger en Katendrecht is verworden tot een populaire en bedrijvige plek om te wonen, werken en recreëren. Een prijswinnend schoolvoorbeeld van succesvolle transformatie. 

Koppels in hoedje
De Erasmusbrug ontvangt deze praatkoppels in het hoedje: 
  • Wim Kerkhof (muzikant, The Amazing Stroopwafels) en Henk Oosterling (filosoof)
  • Paul van de Laar (historicus / directeur Museum Rotterdam) en Joost Eerdmans (wethouder, gemeente Rotterdam)
  • Vincent Cardinaal (journalist) en Dennis Ebeli (ondernemer)
  • Martin van Waardenberg (acteur) en Fidan Ekiz (journaliste / documentairemaakster)
  • Winy Maas (architect) en Antoinnette Scheulderman (schrijfster / journaliste)
  • Ed Wubbe (choreograaf / directeur Scapino Ballet) en Marga Weimans (modeontwerpster)
  • Jacqueline Blom (actrice) en Ernest van der Kwast (schrijver)
  • Patrick Laureij (stand-upcomedian / acteur) en Michiel Kramer (voetballer, Feyenoord)

Eerste aflevering

‘Hoog’ is een productie van Voor de Buis, op initiatief van RTV Rijnmond en in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. Op zaterdag 3 september 17:00 uur zendt TV Rijnmond de eerste aflevering uit.

Bron: TV Rijnmond 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: