Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

De Wereldhavendagen mikt op ‘Young and Smart’

De Wereldhavendagen mikt op ‘Young and Smart’_1Het thema van de Wereldhavendagen staat dit jaar in het teken van ‘The Smartest Port’. Daarbij ligt het accent vooral op slimme en innovatieve toepassingen in de maritieme sector. Dit thema is uiteraard zeer geschikt voor de jongere bezoekers van het evenement. Daarom worden extra activiteiten georganiseerd voor jongeren en actief gezocht naar enthousiaste online ‘Port Reporters’.
 
Expeditie Wereldhaven
De vrijdag van het evenement is hét moment om als scholier of student de Wereldhavendagen te bezoeken. Onder de naam ‘Expeditie Wereldhaven’ wordt al enige jaren op vrijdag een speciaal programma in klasverband georganiseerd. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met de haven in al haar facetten. Een groot deel van het jongerenprogramma vindt plaats op het evenemententerrein. Daarnaast wordt aan scholieren/studenten de mogelijkheid geboden een kijkje te nemen bij havenbedrijven. ‘Expeditie Wereldhaven’ is bestemd voor alle schoolniveaus, van basisschool tot universitair onderwijs.
 
Port Reporter
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Die jeugd bereik je natuurlijk vooral door actief te zijn op sociale media. De Wereldhavendagen is daarom op zoek naar ‘Port Reporters’ die tijdens het evenement dagelijks een online videoverslag maken. De ‘Port Reporters’ komen op plaatsen waar niemand anders komt. Zij laten iedereen exclusief online meegenieten van de ‘slimme’ Rotterdamse haven. Kandidaat reporters worden uitgedaagd om vóór 23 augustus onder vermelding van #PortReporter een ‘vlog’ te plaatsen op Facebook, Instagram of Twitter. 
 
Maak kennis met het slimme Havenbedrijf Rotterdam
In de Havenbedrijf-stand op de Wilhelminapier kunnen jongeren op de Wereldhavendagen zelf met eigen ogen zien dat de haven steeds digitaler wordt, maar ook kennis maken met slimme oplossingen voor energievraagstukken. In de stand kunnen jongeren een virtual reality bril opzetten en op de Tweede Maasvlakte rondvliegen over de duurzaamste en efficiëntste containerterminals ter wereld. Met behulp van de Waste Shark, een varende drone zo groot als een auto, kun je zien hoe havenbekkens worden ontdaan van drijvend zwerfvuil.
  
Maritime by Holland Jongerenplein
Geheel in het thema ‘The Smartest Port’ opent de maritieme sector tijdens de Wereldhavendagen op het ‘Maritime by Holland Jongerenplein’ (Wilhelminakade) haar deuren voor jongeren. Deze kunnen hier op interactieve wijze kennis maken met deze bruisende sector. Het plein is speciaal voor jongeren ouder dan dertien jaar, die tijdens een interactieve erVAAR-tocht een aantal denk- en doe-opdrachten kunnen vervullen. Denk hierbij aan het bouwen van een zonneboot, een touwtrekwedstrijd met een ‘sleepboot’ of het traditioneel navigeren met behulp van een zeekaart.
 
De toekomst van techniek bij RDM Rotterdam
RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie waar al jaren wordt gewerkt aan ‘The Smartest Port’. Daarom mag een bezoek aan RDM op zaterdag 3 september niet ontbreken. U kunt hier met een speciale pendeldienst vanaf het evenemententerrein naar toe varen.  Met een innovatief programma van ruim 40 onderdelen krijgt de bezoeker daar de gelegenheid om veel activiteiten zelf uit te proberen: drones besturen met je gedachten, drijven op je eigen gebouwde eiland, workshop Little Bits en de nieuwste onderwaterrobot besturen. Kortom, een innovatieve plek die je gezien en ervaren moet hebben!

Foto: Anne Reitsma Fotografie 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: