Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Offshore-drukte van Maasvlakte tot Calandkanaal

FvA151113_MV2_skyline_va_E.on020__1_De Rotterdamse haven heeft de ambitie om dé offshore-hub van Noordwest-Europa te worden. Op meerdere plekken in de havenstad wordt er hard gewerkt om offshore-faciliteiten verder uit te breiden en te optimaliseren. Deze strategie blijkt zijn vruchten af te werpen, zo kwamen onlangs niet alleen de gigantische kraanschepen Thialf en de Balder op bezoek, ook de Stanislav Yudin en de Oleg Strashnov meerden af in Rotterdam.

SHL Yudin en Strasnov
Van de Maasvlakte tot het Calandkanaal, overal nemen de offshore-activiteiten toe in de haven. Dit komt onder meer door de directe ligging aan de Noordzee en de grote diepgang waardoor offshore-units onbelemmerd de haven in en uit kunnen varen.

Drukte op de Maasvlakte
Op de hele Maasvlakte zijn toenemende de offshore-activiteiten duidelijk te zien. Zo weten de schepen van Seaway Heavy Lifting (SHL) inmiddels hun weg te vinden naar Rotterdam. Afgelopen week waren de Oleg Strashnov en de Stanislav Yudin nog te aanschouwen bij de Rhenus Deep Sea Terminal. Met 20 hectare, een kade van 500 meter en 16 meter diepte, is de multifunctionele terminal op de Maasvlakte uitermate geschikt voor onder andere het onderhoud van offshore- en breakbulkmaterieel.

’s Werelds grootste kraanschip
Verder de haven in, zijn er ook bij de beschutte wateren van het Calandkanaal unieke offshore-faciliteiten beschikbaar. Met een diepte van 23,65 meter kunnen er hier offshore-units worden ontvangen met maximale lengte van 380 meter. In dit gebied meren regelmatig de schepen aan van Heerema Marine Contractors (HMC). Vorige week waren er twee van hun giganten te zien. De DCV Balder lag zij aan zij met de SSCV Thialf, ’s werelds grootste kraanschip dat is uitgerust met een kraan die tot wel 14.200 ton kan laden en 201 bij 88 meter meet.

Offshore bij zonsondergang
De twee schepen hebben hun draai goed gevonden in de Rotterdamse haven, dat blijkt wel uit de video waarin de twee schepen bij zonsondergang liggen te schitteren in het diepe Calandkanaal.

Bron: NL:RTM en SHL - Havenbedrijf Rotterdam


terug naar overzicht
Deel dit bericht: