Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Transport & Logistiek op het Maerlant

Transport & Logistiek op het Maerlant 
17 uur praktijk in de week met wiskunde en natuurkunde in het pakket en 100 % geslaagden

Een beroepskeuze maken als je 13/14 jaar oud bent is lastig! Welke vakrichting ga je kiezen in de 3e klas? Dit jaar moeten tweedeklassers VMBO BB/KB leerlingen weer een keuze maken uit een van de vele richtingen die het VMBO rijk is. Maerlant biedt in de richting techniek de leerlingen drie van die richtingen: Metaaltechniek, Elektrotechniek, Transport & Logistiek. Hoe bereid je leerlingen voor op die keuze? Als school bieden ze daarvoor de lessen LOB (elke donderdag 2 lesuren) en een (beperkt) aantal excursies.

Rachel van Overmeire en Kian van Esch doen de opleiding Transport & Logistiek op het Maerlant College met veel plezier. Zij volgen deze opleiding op niveau Basis Beroeps gericht (BB) en zitten inmiddels in het vierde leerjaar. Ook is deze opleiding te volgen op niveau Kader Beroepsgericht (KB), hier krijgen de leerlingen meer verdieping. Ook met de basisberoeps kun je verder instromen naar niveau 3 op het MBO.  De klas is gevestigd in een waar magazijn, waar zoveel mogelijk een werkelijke situatie gecreëerd wordt. De enthousiaste Rachel heeft een mooi toekomstbeeld. Zij wil duidelijk verder leren en uiteindelijk lijkt een baan in de haven als manager havenlogistiek haar wel iets. Een verantwoordelijke baan voor een echte regelaar, die ze is! Ze is graag onder de mensen. Over het werk dat je er uiteindelijk in gaat vinden zegt ze dat het goed verdient ook. De leukste stageplek die ze heeft gehad was bij een transport- & logistiekbedrijf; meekijken hoe goederen vanuit Nederland naar het buitenland vervoerd werden en anderson. “Dat was gaaf om te zien. Het ging om een enorme hoeveelheid, dat was echt heel veel”, zegt ze. Nu loopt ze stage bij Leen Bakker. Vanuit de vrachtwagen goederen uitpakken en meteen in de stellingen zetten. Administratie doet ze er ook. Kian is nog verkennend bezig, de verschillende stages die hij heeft gelopen helpen hem om te zien wat hem nu wel of niet ligt. Doordat veel in de logistiek geautomatiseerd is denkt Kian er minder werk in te vinden later. Kian regelt de dingen liever vanuit een kantoor. Momenteel loopt hij stage bij een warehouse, van een familielid van hem. Hij loopt er mee met een loodsbaas en ziet wat er allemaal gebeurt op zo’n dag. Hij heeft overigens een prima talent bij zichzelf ontdekt: hij kan dingen namelijk heel goed onthouden. 

Beiden gaan voor hun vervolgopleiding naar het STC in Rotterdam: Medewerker Havenlogistiek
De Medewerker havenlogistiek is een echte doener die het een uitdaging vindt de papierstroom op orde te houden. Je hebt in deze baan regelmatig contact met bedrijven in binnen- en buitenland en je helpt bij het organiseren van het logistieke proces. Dat ligt zowel Rachel als Kian nauw aan het hart!

Plezier hebben: een belangrijke factor
Plezier tijdens de opleiding staat ook hoog in het vaandel bij de school. Het Maerlant heeft topdocenten in dienst zegt Fer Otten (conrector VMBO): “Het is niet niets om een leerling naar een mooi eind toe te brengen, hier wordt veel aandacht aan geschonken. leerlingen worden tijdens de laatse twee jaren van hun opleiding vertelt zich goed te oriënteren in ‘onderwijsland’. Een bezoek aan de onderwijsmarkt Campus Hoogvliet (altijd in januari) mag daarom niet ontbreken.”

Transport & Logistiek op het Maerlant 
17 uur praktijk in de week met wiskunde en natuurkunde in het pakket.
100 % geslaagden. 
Maerlant mag zich met 70 leerlingen in de 2e en 3e klassen de grootste afdeling van Nederland toekennen. 
Het is een succesvolle opleiding die leerlingen trekt uit de omgeving tot aan Portugaal en Hoogvliet. 

Beroepskeuze maken
Leerlingen ‘proeven en ruiken’ daarbij werkvloeren van de afdelingen. Lees er meer over in de laatste nieuwsbrief van de school. 

Nieuwe BOL-opleiding STC: Coördinator Havenlogistiek
Wil jij later aan de slag bij een havenlogisitiek bedrijf, maar is een BOL niveau 4 opleiding iets te hoog gegrepen? Dan is onze nieuwe BOL-opleiding Coördinator Havenlogistiek misschien wel iets voor je. Meer weten? Kijk op onze website (www.mbo-stc.nl) of bezoek onze open dagen op 12 en 13 februari a.s. Je bent van harte welkom op de Lloydstraat in Rotterdam.terug naar overzicht
Deel dit bericht: