Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Logistica Award naar Neopost

Neopost_wint_Logistica_Award_met_ingenieuze_verpakkingsmachineNeopost heeft aan het eind van de eerste beursdag de prestigieuze Logistica Award ontvangen. Het bedrijf ontving de innovatieprijs voor de CVP-500, de volautomatische verpakkingsmachine die dozen exact op maat maakt en om de te verpakken producten vouwt. De publieksprijs was weggelegd voor Inther, dat met de Automated Document Applicator een oplossing voor het bevestigen van vervoersdocumenten aan de buitenkant van dozen heeft ontwikkeld. Beide innovaties zijn uiteraard nog de hele week op Logistica te zien.

Juryvoorzitter René de Koster is lovend over Neopost, niet alleen vanwege de machine maar ook vanwege de aanpak van het innovatieproces. “De machine is een jaar lang in de praktijk getest en mede op basis van feedback van de klant steeds weer verbeterd. Deze machine heeft alles in zich om een groot succes te worden in de e-commerce-magazijnen. Er is geen enkele andere machine die kan wat de CVP-500 kan”, aldus de hoogleraar van de Erasmus Universiteit en voorzitter van de Stichting Logistica.

De machine van Neopost scant de contouren van de producten die moeten worden verpakt en stanst, vouwt en sluit vervolgens zonder menselijke tussenkomst een perfect passende doos. Deze machine bespaart niet alleen karton en opvulmateriaal, maar reduceert ook het volume van de doos met lagere verzendkosten als resultaat. Deze machine is ontwikkeld in samenwerking met Docdata, de fulfilmentspecialist van Bol.com. In het dc in Waalwijk zijn inmiddels meer dan één miljoen zendingen met deze machine verpakt.

De Automated Document Applicator (ADA) is een apparaat dat geheel automatisch tot vier uitgeprinte vervoersdocumenten verzameld, vouwt, in een seal stopt en met een robotarm op elk gewenste plek op de verzenddoos plakt. Tot nu toe was dat een handmatige, veelal verplichte handeling omdat de vervoersdocumenten bij internationale zendingen zich aan de buitenkant van de doos moeten bevinden. Ook een apparaat zoals ADA bestaat nog niet en kan een grote behoefte vervullen.

Buiten de prijzen viel de derde nominatie, de triple-scale heftruckvorken van Ravas. Met deze innovatie kunnen retailers foutloos orderverzamelen met drie rolcontainers tegelijk. Het geheim zit in de drie weegschalen die in de heftruckvorken zijn ingebouwd en na elke pick het gewicht van de vezamelde artikelen controleert. Klopt dit gewicht niet met het theoretisch bepaalde gewicht, dan geeft het systeem direct een signaal en kan de orderpicker zijn fout herstellen voordat hij zijn ronde door het magazijn vervolgt.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: