Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Nederlandse waterbouwprijs voor Maasvlakte 2

Waterbouwprijs_Maasvlakte_2De aanleg van Maasvlakte 2 heeft de prof.dr.ir. J.F. Agemaprijs gewonnen. Deze prijs wordt eens in de vijf jaar toegekend aan een innovatief waterbouwkundig werk dat is ontworpen of gerealiseerd door een Nederlandse partij. De prijs, ingesteld door het KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs), wordt toegekend aan het gehele team van opdrachtgever, ontwerper en aannemer. In het geval van het project Maasvlakte 2 zijn dit opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam en aannemers Boskalis en Van Oord, verenigd in aannemerscombinatie PUMA.

Kroon op gezamelijk werk
De winnaar is bekend gemaakt op 10 november tijdens de Waterbouwdag 2015 in Rotterdam. Maasvlakte 2 was samen met vier andere waterbouwprojecten genomineerd voor de prijs. Dirk Hamer, voormalig projectdirecteur van PUMA: 'Samenwerking tussen de opdrachtgever en het consortium resulteerde in diverse innovatieve oplossingen voor ontwerp, uitvoeringsmethoden en surveytechnieken. Zoals de harde zeewering, een blokkendam waarin betonelementen zijn hergebruikt in combinatie met een keienstrand. Daarnaast is in het project Maasvlakte 2 veel aandacht geweest voor duurzaamheid in ontwerp, inrichting en uitvoering. Zo werd gekozen voor een zandwinlocatie dicht bij de kust om energiekosten te besparen en uitstoot te reduceren.'

Ronald Paul, voormalig directeur van Projectorganisatie Maasvlakte 2: 'Havenbedrijf Rotterdam ervaart de toekenning van deze prestigieuze prijs als een kroon op het gezamenlijke werk. Het bevestigt dat een constructieve samenwerking tot bijzondere resultaten kan leiden. Niet alleen zijn innovatieve oplossingen tot stand gekomen. Ook is het werk op tijd, binnen budget en volgens de afgesproken kwaliteitsnormen afgerond, zowel met PUMA als met diverse andere partijen.'

Havenuitbreiding
PUMA realiseerde in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam als één van de hoofdcontractoren het eerste deel van Maasvlakte 2 - de uitbreiding van de haven van Rotterdam - tussen 2008 en 2013. Deze fase omvatte de aanleg van een nieuw 700 hectare groot havengebied inclusief de bouw van een 11 kilometer lange zeewering. De havenuitbreiding versterkt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt en industriecomplex van wereldniveau.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: