Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Recordbelading bij APM Terminals Maasvlakte II


Madison_Maerskat_APM_Terminals_Rotterdam_Maasvlakte_IIDe containerterminal van APM Terminals Maasvlakte II heeft in Rotterdam een record gevestigd door de Madison Maersk af te laden tot een totaal van 17.152 TEU, waarbij zelfs containers tot tien hoog aan dek werden geladen.

Hans van Kerkhof, directeur van APM Terminals Maasvlakte II, verklaarde: "Dit is een belangrijke mijlpaal in ons streven onze klanten te helpen een zodanige bezettingsgraad van het schip te behalen, dat zij hun netwerken kunnen optimaliseren en kunnen concurreren in de markt. Tijdens de 15 uur dat het schip aan de kade lag, heeft ons operationele team hard gewerkt om bijna duizend containers af te handelen". Op 30 september 2015 vertrok de Madison Maersk met een hoge bezettingsgraad naar haar volgende bestemming, Tanger, Marokko. Het schip doet dienst op de handelsroute Azië - Europa.
Madison Maersk at the Port of Rotterdam | Maersk Line

De containerterminal van APM Terminals Maasvlakte II in Rotterdam luidt een nieuw tijdperk in wat betreft haveninnovatie. Het overslagbedrijf heeft 's werelds eerste containerterminal in gebruik genomen, waarbij de STS-portaalkranen op afstand worden bestuurd. De portaalkranen zorgen voor het vervoer van de containers tussen de zeeschepen en het transport aan de landzijde, dat uit 62 elektrisch aangedreven automatisch geleide liftvoertuigen (lift-AGV's) bestaat. Deze zorgen voor het vervoer van de containers tussen de kade en de containeropslag en de binnenvaart- en spoorfaciliteiten. De lift-AGV’s gelden als 's werelds eerste serie automatisch geleide voertuigen die een container kunnen liften (optillen) en stapelen. In totaal 54 automatische stapelkranen (ARMGs) zorgen er vervolgens voor dat de containers in een zeer compact stapelsysteem op het opslagterrein geplaatst worden. De energiebehoefte van de terminal wordt geleverd door windenergie, waardoor de terminal op duurzame wijze kan opereren zonder uitstoot van CO2 of andere verontreinigende stoffen. APM Terminals Maasvlakte II werkt daardoor ook nog eens aanzienlijk stiller dan een conventionele terminal waar de voertuigen aangedreven worden door dieselmotoren.

De terminal is volledig aangelegd op landaanwinning in de Noordzee en ontworpen als een multimodaal knooppunt om vrachtverkeer terug te dringen ten gunste van de binnenvaart- en railverbindingen met het achterland. De bouw begon in mei 2012 en het eerste containerschip deed in februari 2015 de terminal aan. In 2015 en 2016 moeten de inspanningen worden opgevoerd en het besturingssysteem van de terminal verder worden verfijnd.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam - Maersk Line

terug naar overzicht
Deel dit bericht: