Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Regionaal techniekevenement Tech2Do komt eraan

IMG_0136BRIELLE – Op de vroege ochtend van 15 september vond het netwerkontbijt van de Stichting Technet Voorne-Putten plaats, gehouden op locatie van een van de lid-scholen: Maerlant in Brielle, en werd warmgelopen voor Tech2Do. Alle aanwezigen gingen uiteindelijk naar huis met een missie en een doel: techniek in de regio Voorne-Putten op de kaart zetten en zorgen dat de jeugd bewuste, toekomstgerichte (technische?) keuzes maakt! De aanwezigen werden ontvangen door mevrouw Rian van Noord, coördinator van de stichting / projectleider Tech2Do waarna bestuursvoorzitter Henk den Haan de doelstellingen en activiteiten van Stichting TechNet Voorne-Putten toelicht.

Wethouder Wilbert Borgonjen gaat in op de situatie op de regionale arbeidsmarkt en concludeert onder meer dat de groei van het aantal vacatures in de regio vooral ligt in de techniek en industrie. Naarmate het opleidingsniveau stijgt wordt de arbeidsmarkt krapper. Functies op MBO niveau 2 en 3 staan onder druk, dus moet er veel aandacht besteed worden aan de jongeren op de lagere niveaus om hen voor te bereiden en toe te rusten voor de arbeidsmarkt. Het belang van een goede beroepenoriëntatie, het maximale uit kinderen halen, interesses ontwikkelen staan hoog op de gemeentelijke agenda en sluit goed aan bij het gedachtengoed van de technetkring.

Dat techniek volop carrièrekansen biedt vertelt ook Jessica Snoeij. Jessica is oud-leerling van Maerlant en volgt nu als 4e jaars de opleiding AOT in Brielle. Haar kansen op werk zijn groot! De ontbijtsessie werd afgesloten met een rondleiding door de praktijkruimten van Maerlant onder leiding van gastheer, directeur de heer Fer Otten, conrector VMBO.

Techniekpromotie
Zes jaar geleden is de Samenwerking onderwijs bedrijfsleven Voorne-Putten Rozenburg opgericht ter promotie van techniek voor de jeugd. Inmiddels opereert deze samenwerking onder de naam Stichting Technet Voorne-Putten (met als uitvoerend orgaan: de TechNetkring Voorne-Putten). Onderwijs, overheid en ondernemingen (de zgn. 3 O’s) slaan de handen ineen om vraag en aanbod van arbeidskrachten in techniek op termijn op elkaar te laten aansluiten. Zij doen dit door leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs te laten kennismaken met techniek om zo een goede beeldvorming van techniek te bewerkstelligen en enthousiasme te kweken. Dit gebeurt door het organiseren van excursies, gastlessen, stages en evenementen in de regio VPR. De vraag naar arbeidskrachten in techniek is in deze regio nu en op termijn vooralsnog veel groter dan het aanbod van personeel. Ontgroening en vergrijzing dragen hier ook aan bij.

Tech2Do, het techniekevenement in de regio VPR komt eraan!
Op 6 t/m 8 oktober 2015 wordt door de Technetkring voor ca. 1200 leerlingen van de groepen 7 van het basisonderwijs in de regio Voorne-Putten en Rozenburg het techniekevenement Tech2do georganiseerd. Wegens groot succes van de pilot van het event in oktober 2014 gaat de stichting op herhaling! In de sporthal Olympia komen de leerlingen op een vijftal techniekpleinen kennis maken met techniek door het zelf te beleven. Het motto van Tech2Do is ervaren door te DOEN! Op woensdagmiddag 7 oktober zijn ouders met hun kinderen (leerlingen van groep 6 t/m 8) ook welkom om techniek te beleven. Entree is gratis en mogelijk tussen 13.30 en 16.00 uur.

Doet u met ons mee? Informatie?
Voor meer informatie over de Stichting TechNet Voorne-Putten kunt u terecht op www.technetvoorneputten.nl. Voor vragen, lidmaatschap en/of sponsoring: info@technetvoorneputten.nl. Er wordt contact met u opgenomen.

Persbericht TechNet Voorne-Putten 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: