Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan Wouter Eijkelenboom

5 vragen TG! Wereldhaven_15 vragen aan…
Wouter Eijkelenboom, 1e Officier bij Zeekadetkorps Rotterdam
De vijf vragen aan zijn deze editie gesteld aan niemand minder dan Wouter Eijkelenboom. Zijn rangaanduiding is ZKO2oc (oc staat voor Oudste Categorie). Voor het Rotterdamse korps, maar ook voor de landelijke organisatie, Zeekadetkorps Nederland, is Wouter actief betrokken bij de PR. O.a. tijdens de Wereldhavendagen en de nationale herdenking bij het Indië monument in Den Haag op 15 augustus jl. Het Zeekadetkorps Nederland bestaat uit negentien korpsen welke verspreid zijn over geheel Nederland en bestaat dit jaar 60 jaar. Daarnaast is het korps de oudste partner van de Wereldhavendagen! 


Hoe kwam je in de haven terecht?
De voorloper van de huidige Wereldhavendagen was in 1978 Rotterdam Maritiem. Met de Abraham Crijnssen, een oude mijnenveger van de Koninklijke Marine, was het Zeekadetkorps Rotterdam aldaar aanwezig. Zij hadden Open Schip aan de Parkkade in Rotterdam. Deze nautische kennismaking kreeg enkele jaren later een vervolg op de toenmalige Zeevaartschool voor Scheepswerktuigkundige aan de Willem Buytewechstraat in Rotterdam. Na enkele vaarjaren en een aanvullende opleiding als Duiker kwam ik terecht bij een Japanse Shipchandler aan de Sluisjesdijk. Als junior inkoper en verkoper was mijn assortiment: Van hamburger tot scheepsschroef….

Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
Geen dag is hetzelfde. De innovatie en techniek worden steeds imposanter.

Wat is je mooiste herinnering aan de haven?
Aankomst van ons korpsschip de Betelgeuze vanuit Vlissingen in Hoek van Holland met windkracht 8. Nooit meer….

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
Het Zeekadetkorps Rotterdam wil de belangstelling bij de jeugd voor Nederland als maritiem land vergroten en hen wijzen op de mogelijkheden die er daarbij zijn voor hun ontwikkeling. Al 60 jaar worden jongeren door een grote groep vrijwilligers en met een professionele aanpak verleid en op spelenderwijze opgeleid voor (een stap in de richting van) een maritiem beroep. Met een goede opleiding is er altijd werk voor jou! Dit komt niet naar jou toe, eigen initiatief en creativiteit is nodig.

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?
De Nederlandse maritieme sector is goed voor 224.000 arbeidsplaatsen en een flink  bedrag aan toegevoegde waarde. Om dit te behouden zijn jaarlijks vele duizenden goed opgeleide mensen nodig. De economie trekt aan en vele bedrijven vissen in dezelfde vijver naar goed opgeleide en getalenteerde jongeren. Zorg ervoor dat ook jij de juiste opleiding hebt gevolgd voor jouw droombaan in de Rotterdamse haven!


terug naar overzicht
Deel dit bericht: