Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Havennummers Heleen Terpstra-Juffer Verwater Group

Heleen_TerpstraDoor Jaap Luikenaar

In de rubriek Havennummers laten we maandelijks een directeur of een personeelsmanager uit de haven aan het woord. Vanuit hun functie en ervaring in Mainport Rotterdam geven ze hun kijk op allerlei aspecten van werken in de haven, zoals arbeidsmarktpositie, toekomstkansen, ook voor jongeren, de inhoud van het beroep en wat het zoal verdient.

 

Werken in de wereld van tankopslag
Planning van werknemers, de juiste man op de juiste plaats. Het blijft een uitdaging. Heleen Terpstra-Juffer heeft inmiddels de nodige ervaring. Geen wonder: ze werkt al 35 jaar in de human resources sector. Eerst bij Shell en sinds enkele maanden bij Verwater, het bedrijf dat al vele (olie)opslagtanks en pijpleidingen heeft gebouwd in het Rotterdamse havengebied  en deze ook onderhoudt. Opgericht in 1922, dus al bijna een eeuw ervaring. 

Heleen Terpstra- Juffer
Verwater Group
Heleen Terpstra- Juffer
Industrieterrein Gadering/Hoogvliet

De grote witte tanks in de Botlek, Europoort en op de Maasvlakte. Wie kent ze niet. Nodig voor de opslag van miljoenen liters stookolie, benzine, nafta, kerosine, diesel en gasolie die vanuit de haven verder de wereld ingaan.  De bouw en het onderhoud is een precieze klus.  Ze moeten altijd waterpas staan en lekkages zijn rampzalig. Veiligheid, precisie, efficiency en duurzaamheid.  Bij Verwater hebben ze er een nieuwe term voor uitgevonden: Tanknology. Het staat daarom met grote letters op de gevel van het kantoor in Hoogvliet. Maar het is ook het sleutelwoord voor de vestigingen in Hoogvliet Rotterdam, België, Frankrijk, Singapore, Turkije en de VS. In totaal werken er ca. 600 medewerkers.

De Verwater Group heeft een paar onrustige jaren achter de rug. Grote opdrachten bleken soms iets te groot. De groei ging te hard. Het tij is gekeerd en sinds vorig jaar staat alles weer op de rit. Verwater is een sterk, financieel gezond en stabiel bedrijf. De solide basis is er mede dankzij haar nieuwe meerderheidsaandeelhouder Infestos. 

'Schakelen naar de beste oplossing’

Heleen Terpstra is als teamleider sinds medio april verantwoordelijk voor de personeelsplanning van de eigen medewerkers in Nederland én de steevast (ingehuurde) flexibele schil. Zij noemt het ‘werken in  een dynamische  wereld’ en ze voelt zich er als een vis in het water. Bij ieder project dat Verwater aanneemt vraagt zij naar de “man-bezetting”: hoeveel mensen heb je nodig en hoelang, welke kennis en  kwaliteiten moeten ze hebben en wanneer moeten ze beginnen. Heleen: ‘Personeelsplanning is grillig. Soms zijn het heel specifieke klussen. Soms zijn mensen ziek of stuit men tijdens het werk op problemen en zijn meer medewerkers nodig’.  Samen met collega’s overlegt ze over wat er aan staat te komen. Het lijkt op een weersvoorspelling en bij Verwater werken ze ook met een ‘forecast’, vroegtijdig al kunnen anticiperen op de vraag en in nauwe samenwerking met geselecteerde uitzendbureaus de juiste mensen weten te selecteren. Mensen die beschikken over de juiste competentie en correcte certificaten. Ondanks dat is het niet zelden last minute werk. En dan lukt zo’n planning alleen dankzij korte lijnen,  elkaar duidelijk informeren,  snel schakelen en natuurlijk “Fingerspitzengefühl”. 

Banen op niveau MBO 2 en 3 

Heleen vervolgt haar uitleg over de samenstelling van de projectteams:  ‘De populatie van een team is veelzijdig: projectleiders, voormannen, ijzerwerkers, sleutelaars, uitvoerders en lassers’. Zelfs  betonspecialisten  komen er regelmatig aan te pas om de  gigantische tank zo’n twee meter te vijzelen,  waarna het onderhoud kan beginnen. ‘Vanwege de groei zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. In het hoog- en laaggeschoolde technische segment. Van universiteit en hogeschool tot MBO 2 en 3 niveau. Niet alleen jonge mensen, maar ook de wat oudere’. 
Zoals ook elders in het haven- en industriegebied, blijkt de opvulling van al die technische en onderhoudsvacatures geen eenvoudige opgave: goede monteurs, lassers, constructieschilders en meewerkende voormannen, er is altijd behoefte aan. Dat geldt evenzo voor de medewerkers van wie naast technische vooral ook organisatorische en commerciële  of financiële kennis wordt verwacht: projectleiders, werkvoorbereiders, engineers en calculators.
 
Focus op veiligheid

In de paar maanden dat Heleen Terpstra bij Verwater werkt, weet ze: ‘Het is echt een fantastisch bedrijf, sterk, gezond met een continue focus op veiligheid en kwaliteit. Daarnaast is er veel aandacht voor ontwikkeling. Opleiding, cursussen, training on the job zijn hier een voorbeeld van. Maar wat ik als heel bijzonder ervaar, is de breedte van de functies, het vertrouwen, de ruime verantwoordelijkheden en de ruimte om te groeien. Verwater is een bedrijf met werkelijke aandacht voor de mens.’


terug naar overzicht
Deel dit bericht: