Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Terugblik Wereldhavendagen 2014


StandTG

450.000 mensen op de been tijdens Wereldhavendagen 5, 6 en 7 september was er in Rotterdam weer een succesvolle editie van de Wereldhavendagen. Op zondag kwamen zo’n 200.000 mensen naar het evenement, waardoor het totale bezoekersaantal van de Wereldhavendagen is uitgekomen op 450.000. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen nog 400.000 mensen het evenement bezochten.

De Wereldhavendagen gingen vrijdag 5 september van start met demonstraties bij de Erasmusbrug, excursies in de haven en diverse activiteiten in de binnenstad. In totaal boekten 25.000 mensen een excursie naar een van de vele havenbedrijven, gebouwen of natuurgebieden op en rond de haven.

WHD2

Aan de kades langs de Nieuwe Maas waren diverse schepen open voor bezoek. De Karel Doorman, het nieuwste en grootste schip van de Koninklijke Marine, trok drie dagen tijdens het evenement 20.000 bezoekers. Op zondag stond van het begin tot aan de sluiting van het evenement een rij van 200 meter bij de valreep, van mensen die het schip wilden bezoeken.

Niet alleen in de haven, maar ook in de stad waren diverse activiteiten. Mede hierdoor kende het evenement dit jaar een groeiend bezoekersaantal. In de Leuvehaven waren diverse activiteiten georganiseerd door het Maritiem Museum en werd een Internationaal Shantykoren festival gehouden. Ook ondernemers in de binnenstad waren met diverse acties bij het evenement betrokken.

Het evenement werd kleurrijk afgesloten met een formele sluiting van het evenement. Dit gebeurde op het schip de Pollux van het Loodswezen, waar vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam, de Koninklijke Marine en de Haven Rotterdam het woord voerden. Flyboard-artiesten hielden tijdens de sluiting banners van de ’kleurrijke haven’, ’kleurrijke stad’ en ’kleurrijke marine’ omhoog, in het kader van het thema de ’Kleurrijke Haven’.

TG! maakt trouwe lezeres blij met havenprijs

Winnaar

Gezien het feit dat de redactie een prijs had uitgeloofd voor de persoon die de juiste oplossing zou opsturen naar aanleiding van het Havenraadsel, kon Team Talent Gezocht! weer iemand blij maken.

Aan de hand van diverse inzendingen, met overigens goede en foute antwoorden, heeft de redactie middel van loting de winnaar gekozen. Het antwoord op de vraag: ‘Hoe lang duurt het voor de touwladder het water raakt’ luidde: ‘De touwladder gaat het water niet raken, omdat het schip met het water omhoog gaat.’

De gelukkige winnares Monika van Altena (op links afgebeeld met haar zoon) ontving de welverdiende voucher voor een Rotterdam Havenrondvaart, verzorgt door Spido Rotterdam. Nogmaals van harte gefeliciteerd!



Bezoekers Wereldhavendagen massaal geïnteresseerd in duurzaamheid op SummerLabb

WHD3

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland.

Tijdens het evenement vroegen we bezoekers hun mening te geven over de onderwerpen binnen SummerLabb. Niet verrassend wil een overgrote meerderheid van de bezoekers kromme komkommers en paprika’s terug in de supermarkt. Ook zagen velen in dat innovatie in de automotive industry begint met wedstrijden zoals de Shell Ecomarathon. Minder overtuigd waren de bezoekers over het wonen op water; slechts de helft ziet zichzelf in een drijvend huis wonen. Ook de uitspraak ‘Poep = Goud’ van het NIOO-KNAW kon op slechts 70 procent eensgezinde Rotterdammers rekenen. Er is blijkbaar nog een weg te gaan voor we comfortabel zijn met het idee van poep als grondstof voor eten, kleding of brandstof. Maar wat de organisatie betreft onderstreept dat de noodzaak voor SummerLabb alleen maar.

Een van de grootste publiekstrekkers van SummerLabb was NIOO-KNAW. Vele bezoekers maakten daar kennis met exotische dieren en planten, en leerden wat het verband tussen poep en blauwe M&M’s is. Ook de ‘vlasjump’, een springplank in het innovatieve isolatiemateriaal vlasvezel, trok vele jonge stuntmannetjes en –vrouwtjes. RDM Campus was met diverse onderwerpen aanwezig op SummerLabb. Hun thuiswedstrijd werd zeker in een winst omgezet. Vele Rotterdammers wilden wel eens zien hoe hun grote onderwijscampus bezig is innovatieve drones te maken of drijvende huizen en oevers te ontwikkelen. Anderen lieten zich scannen en haalden een geprint beeldje van zichzelf op. 

Veel jongere bezoekers waren niet weg te slaan bij Rijkswaterstaat, die met miniriviertjes het baggeren van slib onder de aandacht wilde brengen en bij de proefjes van het magazine Know How. Ook opvallend veel volwassenen waren verrast door de cola light die ook echt lichter blijkt dan gewone cola. 

Floor van Schie, de ontwerper van het SummerLabb paviljoen en student aan TU Eindhoven, stond boven op de door haar zelf bedachte toren. Daar voerde ze ‘het gesprek op hoog niveau’ over duurzaam bouwen. Een bijzondere afwisseling voor de bezoekers en bezoekertjes die net nog hun eigen DNA aan het isoleren waren geweest, of met een speurtocht bezig waren. SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Een duwtje in de goede richting

StandTG

Onder het motto: ‘Vind een baan of opleiding in Mainport Rotterdam’, stond ook deze editie van de Wereldhavendagen Talent Gezocht! op het Carrièreplein om de bezoeker te informeren over een carrière of opleiding in de haven, techniek, industrie of maritieme wereld.

Dit keer was Talent Gezocht! ter plaatse onder de vlag van Portstream, een  samenwerkingsverband tussen Future Forward Brand Newmedia en Nostra Media, het mediabureau met vernieuwende producten en diensten specifiek voor de regio Voorne-Putten en het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Er werden diverse gesprekken gevoerd met oriënterende jongeren, baanveranderaars, algemeen geïnteresseerden en personen die op zoek waren naar een passende omscholing, omdat hun loopbaan bij hun huidige organisatie ten einde was gekomen. 

Al met al kijkt team Talent Gezocht! terug op de Wereldhavendagen als een evenement met alle ingrediënten wat het tot een succes maakte. Goed georganiseerd, leuke gesprekken, veel bezoekers,
enthousiaste standhouders, bijzondere demo’s op het water en in de lucht en na afloop een koude pils bij Hotel New York. Tot volgend jaar! 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: