Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Wereldhavendagen 2014 | Kleurijke Haven

Komt dat zien! Het grootste havenevenement staat weer voor de deur! Op 5, 6 en 7 september zijn de Wereldhavendagen de plek om te zijn voor jong en oud! Dit jaar staat het evenement in het teken van de Kleurrijke Haven. Ook Talent Gezocht!, jouw vacatureplatform van Mainport Rotterdam, is dat weekend op de Wilhelminakade te vinden. Om alvast helemaal in de stemming te komen en je een voorproefje te geven op het evenement vol spectaculaire demonstraties en activiteiten, presenteren wij deze speciale editie van TG!

Wereldhavendagen 2014
De haven en de stad zijn in Rotterdam nauw met elkaar verbonden. Tijdens de Wereldhavendagen
wordt die band nog eens extra onderstreept. Een groot aantal bedrijven en organisaties uit de haven presenteert zich op de kades van het Scheepvaartkwartier (van de Boompjes tot en met de Parkkade) en de Wilhelminapier en Rijnhaven met havenmateriaal en indrukwekkende presentaties. Maar ook op het water valt natuurlijk genoeg te beleven. Schepen aan de kades zijn open voor bezichtiging, terwijl op de Nieuwe Maas volop nautische demonstraties worden gegeven met onder andere snelle schepen en helikopters. Je kijkt je ogen uit!

Dat geldt natuurlijk ook voor de excursies die in de havens plaatsvinden. Die mogen zeker niet gemist worden. Van raffinaderijen en overslagbedrijven tot en met de natuurgebieden in de haven. Alles kan worden bezocht per bus, boot, trein of zelfs per fiets. Op de vrijdag wordt een speciaal programma voor jongeren georganiseerd. Tijdens ‘Expeditie Wereldhaven’ kunnen scholieren de haven ten volle beleven middels de vele expedities. Voor studenten worden één op één contactmomenten met bedrijven gecreëerd. Tijdens het World Port Seminar ‘What triggers companies to invest in Rotterdam’ en de ‘World Port Hackathon’ gaan studenten de uitdaging aan om met hun ideeën de haven een stapje vooruit te helpen. Voor meer informatie blader je naar pagina 5. Overige informatie en inschrijven zie: www.wereldhavendagen.nl/expeditie-wereldhaven. 

Kortom, voor elk wat wils! In ieder geval heel veel plezier gewenst bij de 37e Wereldhavendagen in Rotterdam.

Openingstijden en toegang
De Wereldhavendagen 2014 vinden plaats op 5, 6 en 7 september. Het evenemententerrein is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag zelfs tot 23.00 uur. De toegang is gratis, maar aan de excursies zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.wereldhavendagen.nl.

Zeker niet te missen:
Openingsceremonie:
vrijdag 5 september > 14.00 - 14.40 uur
Avondshow :
zaterdag 6 september > 21.00 - 23.00 uur
Slotact:
zondag 7 september > 17.00 - 17.45 uur
Carrièreplein:
Ben je op zoek naar een baan of opleiding in de Rotterdamse haven? Bezoek dan het Carrièreplein tijdens de Wereldhavendagen. Lees meer op pagina 7

party_web

RTM Port Party:
‘Het enige dat je hoeft te doen, is alle kansen pakken!’
De Wereldhavendagen zijn een begrip in Rotterdam en ver daarbuiten. Van 5 tot en met 7 september is er van alles te beleven. Zo keren grote schepen ‘straatje’ voor de Erasmusbrug en zijn er spectaculaire demonstraties in de lucht en op het water. In Rotterdam gebeurt het! Voor jongeren zijn de Wereldhavendagen een uitgelezen kans om kennis te maken met de haven en alle mogelijkheden die hier voor het grijpen liggen. Vooral op de vrijdag, want dan is het jongerendag. Traditiegetrouw sluit Jong Havenvereniging deze dag af met een spectaculair feest in de Cruiseterminal Rotterdam, de RTM Port Party.

Jong Havenvereniging is hét zakelijke netwerk voor haven-, maritieme en logistieke young professionals in en om de Rotterdamse haven en is trots met de zesde editie van de RTM Port Party in zicht. De verwachting is dat daar weer zo’n 1.200 havenfans van de partij zijn. Iedereen is welkom! Daarmee is het echt een feest van en voor de haven. De opzet is simpel: vanaf 18.00 uur netwerken en daarna schitteren op de dansvloer op de beats van te gekke DJ’s.

De entree tot de Cruiseterminal is gratis en dat is te danken aan de dertig sponsoren. Een record aantal, vertelt de organisatie. Rogier Jansen, task force RTM Port Party: “Bijzonder is als je bedenkt dat dit aantoont dat het beetje tegenwind dat de haven heeft gehad, een eind is uitgewaaid. Daarbij zien we ook vier sponsors die gespecialiseerd zijn in arbeidsbemiddeling. De haven heeft jongeren nodig, hier is het bewijs! Dus ik zou zeggen; pak je kans. Niet alleen om te genieten van een mooi feest, maar ook voor een spetterende baan in de haven!”

Meer informatie:
Maak tijdens  de Wereldhavendagen een selfie en deel deze met ons! Doe dat via info@talent-gezocht.nl of wordt vrienden met de Talent Gezocht! Facebook en deel hem daar.
De leukste inzendingen worden weer door ons gedeeld op onze Facebook pagina en www.talent-gezocht.nl!

Havenraadsel
Breek je hoofd over dit raadsel en maak kans op een mooie prijs!
Raadsel Rotterdamse Boot 

Een Rotterdamse boot ligt in een sluis van tien meter lang en vijf meter breed. In de sluis staat op dit moment twee meter water. Langs de boot hangt een touwladder, waarvan het uiteinde zich vijftien centimeter boven het water bevindt. De schutkolken stroomopwaarts worden geopend en het water stroomt met een snelheid van vijfhonderd
liter per seconde de sluis binnen. Hoe lang duurt het voor de touwladder het water raakt?

Mail je antwoord naar info@talent-gezocht.nl o.v.v. ‘Oplossing Havenraadsel’ of wordt vrienden met de Talent Gezocht! Facebook en stuur een privébericht met je oplossing.

Onder de goede inzendingen verloten wij een voucher voor een havenactiviteit. De winnaar wordt eind september bekend gemaakt en krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: