Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Talent Gevonden! - column Jaap Luikenaar

Column door Jaap Luikenaar


Afkortingen

De haven staat er bol van. Voorbeeldje: de AGV’s bij ECT op MV1 zijn de Automated Guided Vehicles bij Europe Container Terminal op Maasvlakte 1. BP staat voor Beyond Petroleum en de letters VOPAK vormen de samenvoeging van Van Ommeren en PAKhoed. De mooiste vind ik zelf de ro-ro trucks van CLdN: dus de roll on - roll off vrachtwagens van de Compagnie Luxembourg de Navigation. (NB: De allerleukste afkorting is en blijft natuurlijk METRO: Met Een Teringsnelheid Rotterdam Onderdoor. )

In de ellenlange Rotterdamse afkortingenlijst behoort de lettercombinatie MMWD nog niet tot de allerbekendste. En dat is jammer. DWDD kennen we weer wel. Ja, wat wil je: iedere avond prime time op Ned 1, onder aanvoering van van Matthijs van Nieuwkerk. De oprichters van de MMWD hebben zich destijds met die benaming misschien wel door de populaire DWDD-‘afko’ laten inspireren.

MMWD staat voor Mainport MeeWerkDagen. En daar moeten we het hier eens over hebben. MMWD is het jaarlijks havenkennismakingsevenement (HKE) door en voor studenten en volop
ondersteund door het havenbedrijfsleven. De haven moet je beleven, voelen, ervaren. En dat kan alleen maar door er een dag of een dagdeel door te brengen. Liever nog: door er (mee) te werken, al is het maar voor een paar uur. Hand in hand met een havenmedewerker of een directeur. Met  iemand die precies het beroep uitoefent, waar jij van droomt. Dus niet alleen het bekende kijkje in de keuken, maar - om in die beeldspraak te blijven - zélf achter het fornuis staan. Zélf een uitje snijden, in een pannetje roeren en meekoken. Om zo de haven uiteindelijk ook zélf te proeven.

Tonnen, nee miljoenen overheidsgeld zijn de afgelopen jaren uitgegeven om jongeren te stimuleren ‘exact’ of ‘béta-techniek’ te kiezen en ze in contact te brengen met technische beroepen. Hier verzorgt het havenbedrijfsleven zelf zo’n introductie aan jongeren van de Erasmus Universiteit, de TU Delft, de Hogeschool Rotterdam en Inholland. Zonder overheidsgeld.

Column

Die Mainport MeeWerkDagen vinden plaats in de week van 19 t/m 23 mei. De organisatoren rekenen op 150 studenten en zo’n zestig deelnemende bedrijven uit alle hoeken en gaten van de haven. Inschrijven kan nog: zie www.mainportmeewerkdagen.nl. Tijdens de MMWD laat de Mainport zien dat je niet alleen na een technische of logistieke opleiding, maar met ieder diploma op zak een baan in de haven kunt krijgen. Studenten bedrijfseconomie, finance, management, rechten,  communicatie en human resources: ze zijn allemaal welkom. Nieuwe jonge afgestudeerde instromers zijn nodig om de haven ‘futureproof’ te houden. Want niet alleen de wereld, maar ook de Mainport Draait Door.



terug naar overzicht
Deel dit bericht: