Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

NML steunt maritieme studententeams zonnebootrace

Nederland kenmerkt zich door een innovatieve en vooruitstrevende maritieme sector. Een sector die velen tot de verbeelding spreekt, maar vaak lastig onder de aandacht van jongeren is te brengen. Nederland Maritiem Land, de koepelorganisatie van de maritieme sector, wil hier graag verandering in brengen. Zij doen dit door drie maritieme studententeams die deelnemen aan de ‘Dong Energy Solar Challenge’ extra in het zonnetje te zetten.

5d064a2e98450fcd70988b5f3d8586e3_1002658
De ‘Dong Energy Solar Challenge’ is de World Cup voor zon-aangedreven boten die van 28 juni tot en met 5 juli in Groningen en Friesland wordt gehouden. Voorafgaand en tijdens de wedstrijd worden deelnemers op sportieve wijze gestimuleerd om innovatieve duurzame technieken toe te passen in hun ‘zonneboot’. Hierdoor heeft de race niet alleen een competitief element, maar is het ook een goed ervaringstraject voor jongeren met interesse voor maritieme techniek.

Binnen de maritieme sector worden veel technieken toegepast, die er voor zorgen dat schepen sneller, efficiënter en energiezuiniger varen. Daarnaast biedt de sector een goed arbeidsmarktperspectief voor jongeren die een technische- of maritieme opleiding volgen. Door nu te investeren in de maritieme studententeams, hoopt de sector hen straks ook als hun werkgever te mogen verwelkomen. Daarbij is het belangrijk dat de innovatieve- en duurzame elementen, die tijdens de ‘Dong Engergy Solar Challenge’ prominent naar voren komen, straks ook binnen de maritieme sector worden gebruikt. 

De teams, waarop NML zich richt, zijn afkomstig van de Technische Universiteit Delft, NHL Hogeschool Leeuwarden en de Koninklijke Marine Technische Opleidingen. Zij vormen een dwarsdoorsnede van de maritiem-technische opleidingen die in Nederland op MBO, HBO en Universitair niveau zijn te volgen. De teams krijgen publicitaire ondersteuning gedurende het traject van de voorbereiding en de race. Hun verhalen worden gepubliceerd op www.maritimebyholland.nl  en achteraf gebundeld in een jongerenmagazine. 

Over Nederland Maritiem Land
Stichting Nederland Maritiem Land is de netwerkorganisatie van de maritieme sector: binnenvaart, havens, marine, maritieme dienstverlening, maritieme kennisinstituten, maritieme toeleveranciers, offshore, scheepsbouw, visserij, waterbouw, watersport en zeescheepvaart.

De sector realiseerde in 2012 een totale toegevoegde waarde van ruim 17 miljard euro. Dit is 3 procent van het BNP. De sector was goed voor 194.000 banen (2 procent van de Nederlandse werkgelegenheid). Er zijn ruim 12.000 bedrijven en ondernemingen maritiem actief.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: