Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Maritieme Techniek op Hogeschool Rotterdam

Michael_Verdoold_Project_Aquabots_2Michael Verdoold is bezig met zijn laatste jaar Maritieme Techniek (voorheen Scheepsbouwkunde) bij Hogeschool Rotterdam. Hij zegt over de opleiding: “Je moet een totaalplaatje afleveren, dat heeft mijn mindset veranderd.” Hij is net begonnen aan een uitdagend afstudeerproject van 20 weken met als doel een onderwaterrobot te maken die verschillende taken aankan. Lees verder en lees hoe hij op deze bijzondere plek terecht is gekomen.

Michael Verdoold is student Maritieme Techniek aan Hogeschool Rotterdam en werkt mee als projectleider aan het programma Aquabots. Hij is net begonnen aan een uitdagend afstudeerproject van 20 weken met als doel een onderwaterrobot te maken die verschillende taken aankan. Er zijn nu heel veel robots op de markt die ontworpen zijn voor één taak.  Er is eigenlijk niets in deze prijsklasse die meerdere dingen kan. Hij verzorgt de mechanische installatie en levert een prototype op.

Michael was altijd al geïnteresseerd in techniek, heel vroeger wilde hij architect worden dus bouwkunde studeren zou een logische eerste stap in zijn loopbaan. Op de Beroependag liet hij zich verder inlichten over de verschillende beroepen. Wat hij niet verwachtte is dat scheepsbouwkunde die dag zijn beroepskeuze veranderde. Het verhaal over bouwkunde kwam saai op hem over en scheepsbouwkunde eigenlijk heel leuk. “Daarvoor wist ik eigenlijk helemaal niets van scheepsbouwkunde af, dus ik besloot de open dagen te bezoeken.” Maritieme techniek op de TU Delft was een beetje lastig voor hem en HBO Inholland Delft, waarvan de hele opleiding nu is overgeplaatst naar de Hogeschool Rotterdam, paste hem beter. Scheepsbouwkunde is te vergelijken met de opleiding werktuigbouwkunde, gespecialiseerd op scheepsbouw. Algemene vakken als wiskunde, mechanica, dynamica en materiaalkunde en gespecialiseerde vakken als hydrodynamica, scheepsconstructie en productie.  Wat korte vakken eromheen: elektrotechniek, de ‘werfkant’ van de scheepsbouwkunde management - bedrijfseconomie. De theorievakken noemt hij een dikke pil. Je ziet hoe deze vakken in een later stadium (2e, 3e jaar) samenkomen. In het begin zie je de noodzaak van het vak nog niet in. Het is doorzetten. 

Verdieping
Michael heeft een minor Yachts & Smallcrafts gedaan, maar denkt niet dat hij de kant van de jachten op zal gaan. Hij is meer van de technische uitdaging en noemt hierbij de bodemonderzoeker Fugro onderzeeërs. In zijn derde jaar kon hij kiezen uit een PI- (praktijk integratie) project van een half jaar lang samen met studenten uit de opleiding. Hij koos voor Aquabots. Daarvoor heeft hij meegedaan aan het project Zeeslag. Trots vertelt hij over dit project. Wat dit uniek maakt is dat studenten van verschillende niveaus én verschillende vakdisciplines eraan meewerken. Er komen verschillende denkwijzes naar voren. “De verschillende opleidingen hebben allemaal een eigen taaltje, eigen programma’s en daar leer je wel dat het belangrijk is dat je goed kan samenwerken; dat het belangrijk is goed met elkaar te kunnen communiceren.” Hij heeft er veel van geleerd.

Ook heeft Michael stage gelopen bij een cascobouwer van jachten, NMC Special Products BV. De zogenaamde werkvloerstage en heeft er zelf moeten lassen, slijpen, construeren.  De ‘brokjes’ binnen een schip, langzaamaan steeds uitvergroot. “Je moet heel veel disciplines bij elkaar kunnen pakken om in een schip te stoppen en dat geeft je een hele andere mindset”, zegt ie. 

Hobby
Een centje bijverdienen doet hij bij de McDonald’s. In zijn vrije tijd is hij nu al acht jaar leidinggevende bij de waterscouting bij een speltak (11- tot 15-jarigen). Samen met de Hogeschool Rotterdam heeft de scouting een bootje als restauratieproject. Dat bootje wordt zowel in de haven als op de scouting gebruikt.  
Scan de QR-code en gebruik code XXX en zie hoe de studenten werkten aan project Zeeslag.


Programma Aquabots op RDM
Project Aquabots is een samenwerking tussen RDM Centre of Expertise & RH Marine (voorheen Imtech Marine). Het doel van dit project is het creëren van autonome, emissieloze vaartuigen die op de Nederlandse waterwegen verschillende taken gaan vervullen. Het is een project op de campus van RDM Rotterdam waarbij studenten in samenwerking met RH Marine autonome bootjes creëren. Deze bootjes worden ontwikkeld voor verschillende taken, zoals metingen aan bodemhoogte en waterkwaliteit, bewaking, afval opruimen en meer.

Project Aquabots is een samenwerking tussen RDM Centre of Expertise & RH Marine (voorheen Imtech Marine). Het doel van dit project is het creëren van autonome, emissieloze vaartuigen die op de Nederlandse waterwegen verschillende taken gaan vervullen. Het is een project op de campus van RDM Rotterdam waarbij studenten in samenwerking met RH Marine autonome bootjes creëren. Deze bootjes worden ontwikkeld voor verschillende taken, zoals metingen aan bodemhoogte en waterkwaliteit, bewaking, afval opruimen en meer. Op dit moment werken studenten van HBO scheepsbouwkunde, logistiek & maritiem officier van de RMU, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Technische Informatica van de HR samen met productiepartners IHC en RH Marine aan het ontwikkelen van een bodemhoogte metende aquabot voor Rijkswaterstaat.

Aquabots is enkele jaren geleden gestart onder de naam project Zeeslag. In dit project namen steeds 2 teams studenten, samengesteld uit verschillende opleidingen, het tegen elkaar op om hiermee de ontwikkeling van autonome, kleine vaartuigen te ontwikkelen. Dit resulteerde in een serie scheepjes van rond de 2 meter lang die steeds aan een nieuwe opdracht moesten voldoen. In 2013 was voor het eerst de opdracht om op open water te opereren, wat in 2014 uiteindelijk tot 2 maaswaardige schepen heeft geleid: de EindMaas en de Aftica. 







terug naar overzicht
Deel dit bericht: