Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Ingebruikname We-nose in Rotterdamse haven

Donderdag 12 december namen Hans Smits, CEO Havenbedrijf Rotterdam, en Jan van den Heuvel, directeur van de DCMR Milieudienst Rijnmond, We-nose in gebruik. Dit is een netwerk van elektronische neuzen in de Rotterdamse haven. Dat gebeurt bij de DCMR in Schiedam onder toeziend oog van prinses Laurentien van Oranje, die als adviseur betrokken is bij het netwerk van vooralsnog zo’n 90 neuzen. Dit aantal moet aanzienlijk groter worden zodat het in een belangrijk gedeelte van de haven de luchtkwaliteit van de haven kan bewaken. 
 
De uitrol van een netwerk van elektronische neuzen past in het beleid van het Havenbedrijf dat erop gericht is om de duurzaamheid en veiligheid van de haven te verbeteren. 
 
Enkele jaren geleden is DCMR Milieudienst in samenwerking met de Provincie Zuid Holland en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond reeds begonnen met een proef met zogenoemde e-noses of elektrische neuzen. Dat is een instrument dat de luchtsamenstelling bepaalt en zo hinderlijke, gevaarlijke en ongezonde lucht /gassen kan identificeren. In deze proef betrof het 47 neuzen. Het Havenbedrijf en DCMR zijn tevreden hierover en hebben besloten een netwerk in gebruik te nemen dat de luchtkwaliteit van een groot gedeelte van de openbare ruimte van de haven in beeld brengt. Het netwerk bestaat nu uit 77 neuzen van het Havenbedrijf en 12 van Vopak, 4 van Maassluis en 1 van Deltalinqs. Het is de bedoeling dat het netwerk zich uitbreid tot meer dan 300 elektrische neuzen in 2016. 
 
DCMR
We-nose communiceert draadloos via een centrale server met een database voor de data interpretatie, incident detectie en (geautomatiseerde) afhandeling van gebeurtenissen. Door de meldkamer van de DCMR wordt, naar aanleiding van het soort melding, gereageerd op de melding. Bedrijven kunnen straks dankzij de e-nose adequate maatregelen nemen om geuroverlast te voorkomen. 
 
We-nose is tot stand gekomen door een samenwerking van Havenbedrijf Rotterdam, DCMR, Provincie Zuid-Holland, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Vopak, de gemeente Maassluis en de gemeente Rotterdam, waarbij het Havenbedrijf Rotterdam gezorgd heeft voor de eerste investering in de neuzen.
Dia1

terug naar overzicht
Deel dit bericht: