Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Wist jij dit al over de modernste haven van Europa

Een nieuwe haven bouwen, biedt kansen en leidt tot ongekende uitdagingen. Hier komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.  Maasvlakte 2 mag zich met recht de modernste haven van Europa noemen. Hieronder zetten we enkele voorbeelden voor je op een rijtje.

Cargotec_OFKranen met denkkracht
Op de zeekades komen zogenaamde Super-Post Panamaxkranen. Schepen beladen tot 23 containers breed, kunnen onder deze giganten terecht. Voor de aandrijving wordt zoveel mogelijk groene energie gebruikt, zo is de ambitie. De innovatie zit ’m echter in een nieuwe wijze van laden en lossen. Tijdens het zakken van de container wordt energie gewonnen die wordt teruggevoerd naar het elektriciteitsnet op de terminal. Ook slim is de besturing. Die vindt niet meer plaats vanaf de brug op de kraan, maar gewoon vanachter de pc. Op kantoor.

Led-verlichting laat z’n licht schijnen
Nieuw in het Rotterdams havengebied is het gebruik van led voor straatverlichting. Langs de hele Maasvlakteweg zijn de armaturen voorzien van de nieuwste generatie led-verlichting. Ondanks de hogere investering is hier bewust voor gekozen. Het lagere energiegebruik, de beperking van lichthinder en een hogere verkeersveiligheid waren daarbij doorslaggevend. Maasvlakte 2 loopt hiermee vooruit op de plannen uiteindelijk in het hele Rotterdamse havengebied led-verlichting te gaan gebruiken.

Groene AGV’s
Op bestaande terminals in het Rotterdamse havengebied ziet het er al futuristisch uit: Automated Guided Vehicles die - de naam zegt het al - chauffeurloos containers over heel de terminal vervoeren. De hybride uitvoeringen zijn alweer schoner dan de diesel aangedreven voorlopers. Op Maasvlakte 2 wordt nog een volgende stap gezet. Volledig elektrisch vinden deze slimme voertuigen onbemand hun weg over de terminal. Ze weten zelfs wanneer hun batterij leeg raakt. Zelfstandig zoeken ze dan een laadstation, waar volledig automatisch de lege batterijen voor volle worden verwisseld.

Beleef het zelf
Wil je deze en andere innovatieve slimmigheden zelf van dichtbij ervaren? Breng een bezoek aan FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. FutureLand biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling en is, naast de themadagen, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand al ruim een half miljoen bezoekers. Het informatiecentrum is door de ANWB benoemd tot één van de vijf meest innovatieve uitjes van 2013. FutureLand is ook in 2014 geopend. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.



terug naar overzicht
Deel dit bericht: