Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan: Cees Jan Asselbergs

RoyBorghoutsFotografie_101028_DeltaLinqs_119Deltalinqs behartigt als ondernemersvereniging de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in Mainport Rotterdam. Er zijn ruim 700 bedrijven uit 14 sectoren bij aangesloten. Cees Jan Asselbergs is directeur van Deltalinqs en zet zich o.a. in voor het belangrijke thema: arbeidsmarkt.

Hoe kwam u in de haven terecht?
"In 1991 kwam ik in contact met de voorzitter van de Stichting Europoort Botlek Belangen, samen met de Havenondernemersvereniging SVZ, in 2001 de twee founding fathers van Deltalinqs. 
Bij die industrieclub trad ik in 1991 in dienst als directeur." 


Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
"Het is een hands on werkomgeving. Heel afwisselend en zeer dynamisch. Je werkt mee aan het oplossen van grote vraagstukken zoals het verbeteren van de veiligheid, geluidszonering, infrastructuur en arbeidsmarkt. Daarbij werk je aan praktische resultaten. Grote ondernemingen en midden en kleinbedrijf zijn daar dag in dag uit, 24 uur rond de klok actief. Deltalinqs is in het relatienetwerk een club die er zeer toe doet en dat brengt gewicht in de schaal wat van belang is om succes te kunnen hebben met en voor al je leden. De haven is enorm kleurrijk en een belangrijke steunpilaar voor de Nederlandse (ik durf wel te stellen voor de Europese) economie en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is gewoon weg geweldig om binnen die indrukwekkende, internationaal georiënteerde wereld aan de slag te zijn."

Wat is uw mooiste herinnering aan de haven?
"Dat wordt lastig kiezen, want feitelijk staat bij mij de wijze van samenwerking bovenaan. Dat is de basis voor allerlei successen. De vorming van Deltalinqs zelf is daar een voorbeeld van en hoe we in Deltalinqs verband vervolgens zaken voor elkaar weten te krijgen. Bijvoorbeeld zo’n partnership als het Rotterdam Climate Initiative en de samenwerking met het beroepsonderwijs in onze regio. Wat meer specifieke projecten zijn de realisatie van de Gezamenlijke Brandweer, de trauma helikopter, LNG-green deal en het zou menigeen natuurlijk verbazen als ik het Educatief Informatie Centrum op de Landtong van Rozenburg zou vergeten."

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
"Er werken zo’n 90.000 mensen in het havengebied. Er wordt een goederenstroom van 430 miljoen ton afgehandeld. Er wordt een enorme diversiteit aan brandstoffen geproduceerd. Een scala aan chemische producten. Ons gebied is hét knooppunt van logistieke dienstverlening. Mij dunkt dat er werk is. Voor VMBO opgeleide mensen, MBO’ers, HBO’ers en academici. Kenmerkend is dat het een operationele wereld is, handen uit de mouwen en niet lullen maar poetsen. Om die wereld gesmeerd te laten lopen is een grote verscheidenheid aan beroepen nodig. Ons onderzoek geeft als indicatie dat jaarlijks circa 2000 vacatures vervult dienen te worden. Op dit moment voornamelijk vervangingsvraag omdat er nogal wat mensen met pensioen gaan. Maar ik ben er van overtuigd dat er ook weer groei van werkgelegenheid komt wanneer we de ambitie van een goederenstroom door onze haven van ruim 600 miljoen ton (niet eens het hoogste scenario) weten te realiseren. De Maasvlakte wordt er voor ingericht."

Wat moeten mensen volgens u weten over de haven?
"Tja, dat kan voor ieder persoon iets anders zijn. Ben je geïnteresseerd in logistiek, ga er kijken. Houd je van schepen, je weet niet wat je in onze haven ziet. Houd je van techniek, in ons havengebied gebeurt het. Mensen zouden voor de aardigheid thuis eens naar de spullen om zich heen moeten kijken en zich daarbij afvragen of de haven daar op de een of andere manier een rol bij heeft gespeeld. Men zal zich verbazen en als men zich dat realiseert dan lijkt mij toch dat de nieuwsgierigheid naar die wereld is gewekt. Een wereld die op steenworp afstand ligt en fantastisch is om te zien en mee kennis te maken. Doen, ga er heen en beleef een wereld om trots op te zijn, ik ben het in ieder geval zeker." 



terug naar overzicht
Deel dit bericht: