Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Mijn Baan is Top!

Jasperina de Man-Stolk

werkzaam bij Marine Department, Vopak Agencies Rotterdam B.V.


We kennen Vopak allemaal van de opslagtanks langs de kant van de snelweg. Maar op- en overslaan van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten is niet alles wat deze internationale organisatie bezighoudt. In het Waalhavengebied is Vopak Agencies Rotterdam B.V. gevestigd. Dit is letterlijk het commandocentrum waarvandaan honderden schepen de haven in en uit worden begeleid. De redactie van Talent Gezocht! liep Jasperina de Man tegen het lijf tijdens een netwerkbijeenkomst bij de STC-Group. Zij is werkzaam bij  Vopak Agencies Rotterdam aan de Droogdokweg 71. Hier zochten wij haar op.

Jasperina_tijdens_onboarding_meeting_op_de_Vopak_terminalVopak Agencies is een van de grootste havenagenten die 24/7 opereert en behandeld per maand zo'n 250 tot 300 schepen in het Rotterdamse havengebied. Als scheepsagent vertegenwoordigt Vopak Agencies de rederij en draagt zorg voor een optimale gang van zaken met betrekking tot de aanloop, aankomst/vertrek, laden/lossen van het zeeschip, zodanig dat een optimale dienstverlening en communicatie wordt gerealiseerd en wordt voldaan aan de door de principaal gestelde eisen. Bovendien behartigt een scheepsagent eveneens de belangen van de bemanning van het schip: onder andere het verzorgen van financiële aangelegenheden,  bemanningswisselingen, bezoek (tand)arts en alle andere voorkomende huishoudelijke zaken.

De operators op de kapiteinskamer (Marine Dept) en de waterklerk aan boord handelen alle formaliteiten af voor het schip en de lading met de diverse instanties in de haven: onder andere het Havenbedrijf, nautische dienstverleners, de douane, de goederenbehandelaars, de verschepers en ontvangers van de goederen, de expediteurs enz. Het Port Community System van Portbase speelt hierin een belangrijke rol met betrekking tot informatie-uitwisseling, zowel onderling als met overheden. Jasperina heeft voornamelijk te maken met chemicaliën tankers, waarbij zij haar collega's administratief ondersteunt met onder andere het opmaken van connossementen en delivery orders, aanzuiveren van douanedocumenten, bijwerken van allerlei informatiesystemen, maar ze regelt ook de bemanningswisselingen. Kortom een zeer afwisselende baan!

Hoe Jasperina havenvrouw werd? Na diverse jobs in de dienstverlenende sector zoals het bankwezen en (zakelijke) reisbureaus waar ze maatwerk voor klanten verzorgde, werd ze door haar vader en haar man met het havenvirus besmet. Haar vader heeft gevaren bij de Holland Amerika Lijn als machinist. Haar man werkte ruim zeventien jaar bij Jo Tankers, een rederij met chemicaliën tankers, heeft zijn eigen rederij gerund en zelfs bij een rederij in Zwitserland gewerkt. Hij is nu werkzaam bij een lading makelaar (broker) in Rotterdam. Jasperina solliciteerde bij een chemicaliën rederij en werd aangenomen voor de functie van Secretary Operations. Na hier zo´n acht jaar met veel plezier gewerkt te hebben, was het  tijd voor iets nieuws. Dat zij afgelopen december op een netwerkborrel  haar huidige leidinggevende tegenkwam, lijkt dan ook zo te moeten zijn. Er was meteen een klik en voordat ze het wist had ze een andere baan. Dit was wat ze wilde, een nieuwe uitdaging bij een mooi bedrijf in de haven! Werken in een dynamische omgeving, zaken uitzoeken of oplossen, haar schouders ergens onder zetten en werken met anderen, in dit geval mannen. Dit alles geeft haar elke dag veel energie! 
Ze heeft het erg naar haar zin. In deze wereld moet je durven en karakter hebben. Gezien het belang om goede contacten te onderhouden, kan je niet afwachtend zijn. Maar afwachten past ook niet bij Jasperina en het gaat haar dan ook goed af door met haar vrouwelijke touch en onuitputtende vriendelijkheid, de klanten te overtuigen.

Meer informatie over Vopak Agencies vind je op www.vopakagencies.com


terug naar overzicht
Deel dit bericht: