Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Kunst op Maasvlakte 2

Maasvlakte_2_Strand_0512_13Maasvlakte 2 is open en klaar voor gebruik. Aan de inrichting van de nieuwe havens en kades wordt hard gewerkt, zodat in 2014 de eerste containerschepen kunnen afmeren. De aanleg en het ontstaan van dit nieuwe land was aanleiding voor het Havenbedrijf Rotterdam om samen met SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) een aantal kunstenaars te vragen een kunstwerk te maken over de havenuitbreiding.

Zand, stenen en staal
De aanleg van Maasvlakte 2 draait om heel veel zand, stenen, staal en beton. Het ontstaan van het nieuwe land daagde de kunstenaars uit om over de betekenis en toekomstige invulling te fantaseren en de wording op de voet te volgen. Iedere kunstenaar observeerde, analyseerde en interpreteerde Maasvlakte 2 vanuit een andere invalshoek. Hoe land dat door mensen is aangelegd er uit kan zien alsof het door de natuur gevormd is. Of vertaalde waargebeurde voorvallen naar eigen beeld. Zo kwamen mooie, spannende en prikkelende beeldverhalen tot stand, die Maasvlakte 2 laten zien door de ogen van kunstenaars.

Portscapes
In 2009 werden de eerste kleinschalige opdrachten voor tijdelijke kunstwerken gegeven onder de naam Portscapes.
De serie van tien kunstwerken startte ongeveer tegelijk met het opspuiten van het eerste zand voor de nieuwe Maasvlakte. In de periode 2011-2013 kregen vier kunstenaars een grotere opdracht voor Portscapes 2. HeHe maakte in mei 2012 bij de opening van het recreatiestrand Roduin: een vlek rood zand die door de elementen over het strand werd verspreid, vervaagde en verdween. Jan Konings maakte bij datzelfde strand drie grootse, permanente trappen om het duin over te steken. In 2013 maakte Fritz Haeg een blijvende alternatieve route langs de zeewering van Maasvlakte 2 waarin de dieren van het gebied in de spotlights staan. In augustus 2013 kiest Tomás Saraceno’s spectaculaire Solar Bell het luchtruim, als een visie op de toekomst: ruimte creëren in de lucht in plaats van het platte vlak zoals Maasvlakte 2.

Portscapes 2 in FutureLand
Vanaf 29 juni opent de tentoonstelling ‘Portscapes 2: een serie kunstprojecten in het kader van de aanleg van Maasvlakte 2’ in FutureLand. Deze dag zijn er ook speciale presentaties over alle getoonde projecten. De tentoonstelling is tot 10 oktober 2013 te zien. Daarnaast staat FutureLand op 27 juli in het teken van het dierenproject van Fritz Haeg en zijn er de eerste drie weekenden van augustus demonstraties van het spectaculaire project Solar Bell.
Voor meer informatie en tijden, kijk op www.futureland.nl.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: