Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Groei van de arbeidsmarkt in maritieme cluster

croppedimage427381_MG_9718_klein
10 april 2013 vindt alweer de zevende editie plaats van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE), wederom in het Beurs-WTC gebouw in Rotterdam. Al zeven jaar lang de grootste en meest complete carrièrebeurs in de maritieme en offshore sector. Het zijn roerige tijden op de arbeidsmarkt. Gelukkig lijken de maritieme en offshore bedrijven zich goed staande te houden. Werken aan je toekomst is nu belangrijker dan ooit.


Verwachtingen overtroffen
Vorig jaar was een editie waarbij alle verwachtingen werden overtroffen: maar liefst 3040 bezoekers bezochten de beurs en arbeidscontracten werden letterlijk gesloten op de beursvloer! "Maar ook buiten de Benelux krijgt het evenement steeds meer bekendheid" zegt Tessa van Hees, Marketing Manager van het Navingo Maritime & Offshore Career Event. "Tijdens de voorregistratie zagen wij al een duidelijke stijging in de buitenlandse werkzoekenden, maar dan is het ook altijd afwachten of deze mensen ook afreizen naar Nederland voor een bezoek aan het evenement. Op de dag zelf mochten wij onder meer werkzoekenden uit Griekenland, Spanje en Italië verwelkomen. Één van de werkzoekenden is zelfs vrijwel direct aangenomen bij Damen Shipyards, nadat zij met elkaar hadden kennis gemaakt tijdens één van de speeddate sessies".

Groei potentieel binnen de diverse sectoren uit de maritieme cluster
Het Navingo Maritime & Offshore Career Event richt zich zoals bekend op alle sectoren uit de maritieme en offshore cluster. Van zeescheepvaart tot jachtbouw, van waterbouw & dredging tot maritieme arbeidsbemiddeling, van logistiek tot energie, van marine tot binnenvaart en van offshore tot havens. Sinds de  afgelopen jaren behoren daar ook de oliemaatschappijen bij. Naast de oliemaatschappijen zijn ook in 2013 weer een aantal grote namen aanwezig, zoals Damen Shipyards, Heerema, Van Oord Offshore en Keppel Verolme. Maar ook TOS, USG Energy, Sea Trucks Group, Jumbo, Vroon, Fairmount, Curaçaose Dok Maatschappij en Fugro meldden zich direct aan na de succesvolle editie van 2012. Ook mogen we dit jaar een aantal nieuwe bedrijven verwelkomen, zoals Venturn, Critical Minds en Tedecon Project Support.
Het succes van MOCE is mede te danken aan het groei potentieel binnen de diverse sectoren uit de maritieme cluster. De Europese oceanen, zeeën en kusten zijn en blijven Europa’s economische levensader. De bruto toegevoegde waarde ervan wordt geraamd op zo’n 500 miljard EUR en kan oplopen tot circa 600 miljard EUR in 2020. Daar komt nog bij dat 75% van de Europese externe handel en 37% van de Europese interne handel over zee plaatsvindt.

“Specifiek voor de maritieme sector zal de vraag in 2013 aantrekken in de offshore en de maritieme dienstverlening”, aldus Michelle Nardten, Recruiter bij Nautic Jobs. Maar ook Chemgas, Seacontractors en Van Oord zijn positief gestemd voor 2013. Volgens Joyce Moens van de Recruitment department van Van Oord wordt er voor de baggeractiviteiten een stabilisatie verwacht. “Voor de business units Offshore en Offshore Wind Projects daarentegen, voorzien wij groei”.

Bedrijfsgericht solliciteren
Bedrijven worden ook dit jaar weer in de gelegenheid gesteld om een bedrijfspresentatie te verzorgen in de aparte bedrijfspresentatie zalen de Leeuwen en Goudriaan Rooms. Onderwerpen die aan bod komen variëren van een algemeen verhaal over het bedrijf, over een speciaal project of over de arbeidsvoorwaarden en carrièremogelijkheden binnen de sector of een specifiek bedrijf.
Nieuw dit jaar zijn de workshops 'Bedrijfsgericht Solliciteren". De specialisten van De Toekomstbus, hét trainingsbureau gericht op proactieve communicatie met brede HRM kennis en sinds 2 jaar een  creatieve partner van MOCE, geven dit jaar een 45 minuten durende workshop 'Bedrijfsgericht Solliciteren'. Tijdens deze workshop komt het algemene sollicitatieproces ter sprake en ontvang je tips en tricks. Maar daarnaast zal de workshop ook concreet ingaan op het solliciteren bij  enkele bedrijven uit de maritieme of offshore sector.

De beurs start om 10.30 uur en zal doorlopen tot 18.00 uur. Om 11.00 uur zal Frans van Seumeren (voormalig CEO van Mammoet en nu eigenaar van onder andere RollDock, Roll-Lift en Frans van Seumeren Holding) de zevende editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event officieel openen. Hij zal in een openingsspeech meer vertellen over zijn visie om meer technische studenten in te laten stromen op de arbeidsmarkt. Van 17.00 uur tot 18.00 uur vindt als vanouds netwerkborrel op de beursvloer plaats, die voor zowel bezoekers als exposanten gratis bij te wonen is. De entree voor bezoekers is gratis. Meer informatie voor zowel bezoekers als bedrijven is te vinden op www.maritimeoffshorecareerevent.com


terug naar overzicht
Deel dit bericht: