Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Maasvlakte 2 update: klaar voor zeereuzen

Maasvlakte 2 maakt zich op voor nieuwste generatie containerschepen.

Luchtfoto_Maasvlakte_2_LICHTERDe aanleg van Maasvlakte 2 ligt nog steeds op schema en de eerste fase wordt begin volgend jaar afgerond. Onlangs werd de Yangtzehaven doorgestoken zodat de nieuwe haven straks toegankelijk is voor containerschepen die in 2014 gaan afmeren aan de terminals. Op die nieuwe terminals werken APM Terminals Maasvlakte II (APMT MVII) en Rotterdam World Gateway (RWG) momenteel hard aan de inrichting van hun vers opgespoten stuk land. 

Groot, groter, grootst
Nu de Yangtzehaven is doorgestoken, wordt deze de komende maanden verder verdiept tot twintig meter en verbreed tot 600 meter. Zo kunnen straks de allergrootste containerschepen van 12.500 containers en groter ook bij slechte weersomstandigheden (tot en met windkracht 8) veilig het nieuwe havengebied bereiken. Mocht de technologische evolutie nóg grotere schepen voortbrengen, dan is dit geen probleem. Containerschepen kunnen overigens niet onbeperkt groter worden. Er bestaan kritische lengte-breedte-diepte verhoudingen die de grens aan de groei bepalen. Containerschepen van 12.500 containers worden vooral breder: van 17 containers breed aan dek nu, naar 22 stuks straks. Bij een capaciteit in de richting van 15.000 containers wordt de diepgang van de schepen groter. De maximale lengte van de schepen wordt waarschijnlijk 400 meter.

Uniek kijkje nieuwe terminal
Met een havendiepte van twintig meter en de hoogste deepsea kranen ter wereld, zijn de nieuwe terminals op Maasvlakte 2 straks klaar de nieuwste generatie  containerschepen te ontvangen. Bezoekers van FutureLand kunnen voortaan iedere zondag met eigen ogen zien hoe de APMT MVII terminal wordt ingericht. De FutureLand Express XL maakt exclusieve rondritten en staat uitgebreid stil bij deze gloednieuwe terminal in aanbouw. Nu wordt er nog vooral gebouwd aan de grond, maar zodra de eerste kraancomponenten in de lente van 2013 binnen  komen, gaat de bouw ook de hoogte in. In het najaar van 2014 hebben beide terminals op Maasvlakte 2 op afstand bedienbare kranen waarmee containerschepen uiterst efficiënt geladen en gelost kunnen worden. 

Zelf beleven?
Wie zelf wil zien hoe de aanleg van Maasvlakte 2 vordert, kan terecht in informatiecentrum FutureLand. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en Maasvlakte 2 ter hoogte van Slag Dobbelsteen. Maak op een totale oppervlakte van circa 1.800 m2 kennis met alle aspecten van aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Bekijk de haven in wording van dichtbij met de FutureLand Express XL (€ 5,75 p.p.) of de FutureLand Ferry (€8,75 p.p.). FutureLand is gratis toegankelijk en naast de themadagen en -weekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Kijk voor meer informatie op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213. 
terug naar overzicht
Deel dit bericht: