Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Mijn baan is top! Waterklerk bij LBH

Davey Horsten, Waterklerk bij een wereldwijd agentschap


LBH Group, opgericht in 1984 door de Lagendijk broers is uitgegroeid tot een wereldwijd agentschap voor tankers, droge en natte bulk schepen met acht kantoren in zes continenten. LBH Group is een jong bedrijf en altijd op zoek naar nieuw talent om het ambitieuze team te versterken. In Nederland opereert een rotsvast team van 25 man die al een lange tijd met elkaar samenwerken. LBH Group stelt je graag voor aan Davey Horsten (21), Waterklerk. Volgens zijn meerdere is Davey hét prototype van een Waterklerk omdat hij de karaktertrekken jong, rustig en anti-stressvol bezit. Hij vindt Davey een ruwe diamant en ziet hem in de nabije toekomst doorgroeien naar een hogere functie binnen de interessante Rotterdamse haven.

PC040371Davey studeerde in de jaren ’11 af aan het STC-Group locatie Loydstraat als Manager Haven Logistiek (mbo niv. 4). Tijdens zijn stage als Waterklerk kwam hij er al snel achter dat dit een heel divers beroep is, iets wat hem absoluut past.
 
Alles is mogelijk
Zijn dag vangt aan om 07.00 uur @ het kantoor in Rhoon. Het team van vijf waar hij deel van uitmaakt en zijn leidinggevende doorlopen de ‘bootjes’ die binnen zijn of weer weggaan. 
Davey brengt vervolgens een bezoek aan deze schepen en start met inklaren of uitklaren. Dit houdt bijvoorbeeld voorbereidingen voor aankomst of vertrek in, bunkers regelen, inklaringspapieren verzorgen en documentatie verzamelen voor de douane met informatie over accijnzen en dergelijke. Hij bezoekt de kapitein en regelt waar nodig taxi’s, huishoudelijke -, technische of elektrische zaken. Davey regelt echt alles voor zijn klant. Nee komt bij hem niet voor, alles is mogelijk. Na dit bezoek gaat hij terug naar kantoor om de inklaring door te sturen naar diverse partijen.

Soms gaat de dienstverlening verder dan je denkt. Eens bezocht hij een schip waar een lijk in een vrieskist aan boord was. Hij bedacht zich geen seconde en regelde een begrafenisondernemer. Ook had één van zijn naaste collega’s eens een Filippijn aan boord van een schip die naar het ziekenhuis moest. In  het ziekenhuis sprak alleen de arts goed Engels, maar die had weinig tijd voor de buitenlander. Elke dag bezocht de Waterklerk de Filippijn om hem niet aan zijn lot over te laten en een aanspreekpunt voor hem te zijn. Zo zie je maar, een rol als Waterklerk is ontzettend breed. Davey voelt zich in deze rol als een vis in het water en houdt ervan om betekenis te hebben voor een kapitein die zelfs af en toe tegen hem opkijkt. Dit doet wat met zijn eigenwaarde. Hij heeft veel vrijheid tijdens het reizen naar de havens en het bezoeken van de schepen. De diversiteit aan werkzaamheden en een onregelmatig rooster passen ook goed bij hem.

Zoals gezegd onderscheid LBH Group de ruwe diamanten van de rest en investeert in medewerkers door hen kansen te geven om verder binnen het bedrijf of de Rotterdamse haven te groeien. Zo kan je als Waterklerk doorgroeien naar de Operations of Management afdeling.

Hou deze website in de gaten voor toekomstige vacatures of neem contact met ons op.



terug naar overzicht
Deel dit bericht: