Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Treinverbinding tussen Zuid-Polen en Moerdijk

spoorterminal_katy_wroclawskieDe Nederlandse logistieke dienstverlener Schavemaker vergroot de overslagcapaciteit van zijn railterminal ten zuidwesten van de Poolse stad Wroclaw door het verlengen van twee spoorbanen. Tevens kondigt het bedrijf een nieuwe directe treinverbinding aan tussen Zuid-Polen en Moerdijk.

Door het verlengen van de 2 x 400 meter spoorbanen naar 2 x 600 meter kan de terminal twee treinen tegelijk afhandelen en in totaal zes treinen per dag. Op 9 oktober jongstleden heeft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen een bezoek gebracht aan de terminal van Schavemaker Logistics & Transport in Kąty Wrocławskie en de verlengde spoor officieel geopend.

Vanaf mei 2019 start Schavemaker een nieuwe directe treinverbinding tussen Zuid-Polen en Moerdijk. In het begin zijn er twee verbindingen per week voor containervervoer. Uiteindelijk zal vier keer per week worden gereden over het spoor, waardoor er 300 minder vrachtwagens op de weg zullen zijn voor het containervervoer van en naar Polen.

Het Havenbedrijf Rotterdam en Schavemaker Logistics & Transport zijn beide lid van het consortium Linked by Rail met als doel de spoorverbinding tussen Rotterdam en Zuid-Polen te versterken.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam
terug naar overzicht
Deel dit bericht: