Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Rotterdam Maritime Capital of Europa

aeroview_maasvlakte05_okt_2016Rotterdam is de maritieme hoofdstad van Europa. Met die boodschap hebben Rotterdam Partners, Havenbedrijf Rotterdam, de Drechtsteden en de gemeente Rotterdam, samen met de Rotterdam Maritime Board, afgelopen week een internationale promotiecampagne gelanceerd.

Foto 5-10-2016
Doel van de strategie is om de maritieme branche in de brede regio Rotterdam verder te versterken. Met gezamenlijke promotie en acquisitie, maar ook door activiteiten die de sector in de regio helpen verbreden: nauwere samenwerking, meer gespecialiseerde opleidingen en slimmer georganiseerde toegang tot Rotterdam en omgeving.

Bredere focus
De gezamenlijke aanpak is een logische vervolgstap op de installatie eerder dit jaar van de Maritime Board. Via dit adviesorgaan adviseert het regionale bedrijfsleven onder andere de samenwerkende Drechtsteden en de gemeente Rotterdam. De partners kiezen met Rotterdam: Maritime Capital of Europe voor een bredere aanpak dan gebruikelijk. De focus zal zich de komende jaren niet alleen richten op de bekende bedrijven in logistiek, industrie, haven en offshore, maar ook op minder zichtbare takken van sport als maritieme zakelijke dienstverlening.

Van Maasvlakte tot Drechtsteden
Ook bijzonder is dat het hele havengebied van de Tweede Maasvlakte tot aan de Drechtsteden zich achter de noemer ‘Rotterdam: Maritime Capital of Europe’ schaart. De gedachte hierachter is dat voor de meeste buitenlanders het hele gebied het Rotterdamse havengebied lijkt, en iedereen met deze aanpak daar profijt van kan hebben.

Kans
“We zijn de slimste haven ter wereld met de beste haveninfrastructuur, volgens het World Economic Forum”, reageert Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam op de campagne. “Die positie kunnen we met deze gezamenlijke aanpak verder uitbouwen. Het is een uitgelezen kans om de concurrentie nog verder achter ons te laten.”

Vervolgstappen
Eind juni 2017 werd de Rotterdam Maritime Board geïnstalleerd. Nu de campagne gelanceerd is, volgt binnenkort een centrale website voor buitenlandse bedrijven. Hier kunnen zij terecht voor informatie of vragen over vestiging van hun bedrijf in de Rotterdamse regio, maar ook als zij op zoek zijn naar partners voor nieuwe initiatieven. In nauw overleg met het bedrijfsleven zullen de initiatiefnemers de komende tijd de volgende stappen in promotie en acquisitie maken.

Bron: Gemeente Rotterdam - Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: