Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

RAMLAB print eerste scheepsschroef

Het RAMLAB heeft in samenwerking met Damen Shipyards Group ’s werelds allereerste 3D-geprinte scheepsschroef gefabriceerd, die alle kwaliteitskeuringen heeft doorstaan. Na dit prototype wordt gewerkt aan een tweede exemplaar, dat binnenkort daadwerkelijk onder een sleepboot wordt gemonteerd.

De schroef, 400 kilo zwaar en met een diameter van 1,30 meter, is een mijlpaal in het onder de knie krijgen van deze nog jonge techniek. “Een metaalprinter brengt het materiaal laagje voor laagje aan, waardoor de eigenschappen anders zijn dan die van een conventioneel gegoten scheepsschroef”, aldus Kees Custers, project engineer bij Damen’s R&D afdeling. “De schroef is geprint met een mengsel van nikkel, aluminium en brons.”

Havengerelateerde industrie
Het ‘Rotterdam Additive Manufacturing LAB (externe link)’ (RAMLAB) is het eerste 3D printing fieldlab dat zich richt op de havengerelateerde industrie. Met gebruik van 3D metaalprinters (ook wel additive manufacturing genoemd) kunnen op termijn, binnen enkele dagen vervangende scheepsonderdelen gefabriceerd worden. Daar gaat nu vaak maanden over heen. Het op RDM Rotterdam gevestigde RAMLAB is geïnitieerd door het Havenbedrijf Rotterdam, InnovationQuarter en RDM Makerspace.

Bron: Damen

Havenbedrijf Rotterdam 


https://www.rdmrotterdam.nl/kdjhgkjdfh
terug naar overzicht
Deel dit bericht: