Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Prototype Haliade-X 12 MW in zomer geïnstalleerd

wing_cloud_sky_windmill_wind_environment_738088_pxhere.comOp 16 januari 2019 hebben GE Renewable Energy en Future Wind (een joint venture tussen Pondera Development en SIF Holding Nederland) bekend gemaakt dat zij een overeenkomst hebben ondertekend voor het installeren van de eerste prototype van de Haliade-X 12 MW windturbine op Rotterdam-Maasvlakte in de zomer van 2019. De overeenkomst omvat een testperiode van vijf jaar en een 15-jarige periode van ‘fullservice’ exploitatie en onderhoud.

Het protoype van de offshore windturbine wordt op de kust geïnstalleerd zodat er beter getest kan worden. Aan het begin van de exploitatieperiode zal GE Renewable Energy de data verzamelen die nodig zijn voor het verkrijgen van het Typecertificaat, een belangrijke stap in het commercialiseren van het product in 2021.

Inmiddels is op de site net begonnen met de voorbereiding voor de installatie. De gondel van het Haliade-X 12 MW prototype zal in Saint-Nazaire worden geassembleerd, de drie 107 meter lange LM-rotorbladen in Cherbourg en de masten in Sevilla. Alle onderdelen worden verscheept naar Rotterdam. Daar worden ze geassembleerd en geïnstalleerd.
Het prototype in Rotterdam maakt deel uit van een investering van € 320 miljoen in het Haliade-X project dat GE Renewable Energy in maart 2018 bekendmaakte om tot een meer concurrerende bron van schone, duurzame energie te komen.

Reacties
Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf: “We zijn er trots op dat GE Renewable Energy en SIF onze haven als testlocatie gebruiken voor de krachtigste offshore windturbine ter wereld. Dit bevestigt de reputatie van de haven als aantrekkelijke partner voor de offshore windindustrie en als drijvende kracht achter de energietransitie.”

Wethouder Arno Bonte: “In onze strijd tegen klimaatverandering hebben we een enorme uitbreiding van het aantal windparken op zee nodig. We zijn blij dat GE heeft gekozen voor Rotterdam als testlocatie voor de Haliade-X 12 MW. Dit is de grootste windturbine ter wereld en kan ons kan helpen de overgang naar schone energie te versnellen.”

John Lavelle, VP & CEO van Offshore Wind bij GE Renewable Energy: “De haven van Rotterdam is een waardevolle kracht gebleken door voor alle noodzakelijke voorwaarden te zorgen om de Haliade-X onder de meest drastische weersomstandigheden te testen.”

Fred van Beers, CEO van SIF Holding Nederland: “Wij zijn zeer verheugd de Haliade-X 12 MW te mogen installeren op de site van SIF in Rotterdam. Dit zal SIF’s streven naar een pionierspositie in het ontwikkelen van offshore windindustrie verder ondersteunen. Het project sluit ook aan op de ambitie van SIF om volledig CO2 -neutraal te worden. De Haliade-X 12 MW zal koolstofvrije energie leveren aan het elektriciteitsnet.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: