Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Proefjes doen in FutureLand

zandwacht_0Tijdens de meivakantie zijn er allerlei activiteiten. FutureLand organiseert creatieve workshops, speurtochten en technische proefjes voor kinderen. Of volg een lezing over het nieuwe Offshore Center op Maasvlakte 2, een fossielenexpeditie, rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa staan ook op het programma. En bekijk de nieuwe tentoonstelling over de verdieping van de Nieuwe Waterweg, een monsterklus onder water die de Botlek bereikbaar maakt voor grote schepen. Pas op voor natte voeten!
Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis!

Praktische informatie
Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 5,95 per persoon. De speurtochten in de duinen worden aangeboden op woensdag 2 mei en vrijdag 4 mei tussen 11.00 en 12.30 uur en op woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15.00 uur. Neem je verrekijker mee!

Gratis technische proefjes doen
Tijdens de meivakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Kinderen schroeven hun technische kennis op en ervaren welke techniek komt kijken bij de inrichting en het gebruik van een moderne haven. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Onder begeleiding gaan de kinderen zelf aan de slag. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Praktische informatie:
Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei kun je op alle dagen proefjes doen. De proefjes starten telkens om 14.30 uur en op zaterdag en zondag bovendien om 11.30 uur. Let op: maandag 30 april is FutureLand gesloten.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier Het Kruithuis) geeft tijdens de meivakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien.

Praktische informatie
Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden aangeboden op zaterdag 28 april, woensdag 2 mei en zaterdag 5 mei tussen 11.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Op zoek naar havenbeelden
De allerkleinsten kunnen met een speciale bril op zoek naar leuke havenbeelden in FutureLand. Loop door het centrum en vind bordjes met alleen maar stippen. Zet een stoere bril op je neus en kijk welk plaatje verschijnt. Vind jij exact dezelfde havenafbeelding op de kaart die je bij de bril kreeg? De bril en kaart haal je gratis op aan de welkomstbalie. Heb je alles goed, dan krijg je een leuk cadeautje.

Fossielen zoeken op het Maasvlaktestrand

Zondag 6 mei kan je mee op fossielenexpeditie naar het Maasvlaktestrand. Met het opspuiten van nieuw land met zand gewonnen diep uit de bodem van de Noordzee zijn tekenen van oeroud leven aan de oppervlakte gekomen. Voor wie goed zoekt is de kans op het vinden van fossielen van wel 30.000 jaar oud groot. Schrijf je in via www.futureland.nl.

Themadag Offshore Center - nieuwe hotspot op Maasvlakte 2
De ontwikkelingen in de Rotterdamse offshore sector zijn stormachtig. Eerder werd op Maasvlakte 2 al in koortsachtig tempo de terminal van Sif Group gebouwd. Inmiddels worden hier op jaarbasis honderden gigantische fundaties voor windmolens geassembleerd en op transport gezet naar nieuwe windparken op zee. En de honger naar meer is groot. Daarom wordt een nieuw terrein aangelegd, speciaal voor offshore activiteiten. Aan de binnenkant van het nieuwste havengebied van Rotterdam wordt hiervoor 70 hectare nieuw land opgespoten. Het Offshore Center biedt eind 2019 ruimte aan de sectoren offshore windenergie, ontmanteling van boorplatforms en de ‘olie & gas-markt’.

Inmiddels is ruim 30 hectare opgespoten. Tijdens de themadag op zondag 29 april vertelt projectleider Matthijs Peeperkorn breeduit over de aanleg van deze nieuwe offshore hotspot, de ontwikkelingen in de sector en geeft hij een doorkijk naar de komende periode. Aansluitend op de lezing vertrek je met de FutureLand Ferry naar de Prinses Alexiahaven om de aanleg van dichtbij te zien. Aan boord vertelt Peeperkorn over de techniek van het opspuiten. Ook varen we langs het terrein van Sif Group, waar je de enorme fundaties voor offshore windturbines ziet.

Programma
13.00 uur Lezing op VIP-Deck door Matthijs Peeperkorn, projectleider Offshore Center
14.00 uur Rondvaart naar Offshore Center in aanbouw

Schrijf je in via www.futureland.nl.

Tentoonstelling Nieuwe Waterweg – Van diep naar dieper
Maandag 26 maart is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Ditis goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en - over een traject van 25 kilometer - de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas.

Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling ‘Van diep naar dieper’. Middenin de haven ervaren zij aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Terwijl de ruim 130.000 schepen die Rotterdam jaarlijks aandoen dag en nacht door het werkgebied heen varen. En als zout zeewater niet in de waterleiding mag komen. Maar ook als de levering van stroom, gas en telecom via kabels en leidingen op de bodem van de rivier niet onderbroken mag worden. En scheepswrakken en explosieven eerst veilig moeten zijn opgeruimd. Al deze aspecten komen aan de orde in deze tijdelijke tentoonstelling in FutureLand. Pas op voor natte voeten!
terug naar overzicht
Deel dit bericht: