Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Nieuwe jongerenambassadeurs maritieme sector

nature_bird_wing_sky_white_view_1110576_pxhere.comMick, Vera, Marijn en Jesse zijn de vier nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s) voor het studiejaar 2018/2019. Ze gaan zich nu een jaar lang onderdompelen in de maritieme topsector, met maar één doel voor ogen: jongeren interesseren voor een opleiding en een baan binnen de maritieme wereld.

Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land, maakte afgelopen vrijdag de vier namen bekend, aan boord van loodsvaartuig de Pollux van het Loodswezen. Mick, Vera, Marijn en Jesse zijn alle vier afkomstig van een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau. Het kwartet werd gekozen uit een groep enthousiaste studenten.

Jong, nieuwsgierig en ambitieus. De vier nieuwe jongerenambassadeurs gaan vloggen en bloggen over hun ervaringen in de maritieme sector tijdens studiejaar 2018/2019. Ze bezoeken maritieme bedrijven, varen mee op bijzondere schepen en zitten front row bij evenementen. En dat alles leggen ze vast om andere jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de maritieme sector.

Afscheid
Op dezelfde dag werd afscheid genomen van de jongerenambassadeurs van het studiejaar 2017/2018. Op symbolische wijze werd door hen het stokje in de vorm van de vlog-camera aan de nieuwe YMR’s overhandigd. Mick, Vera, Marijn en Jesse gaan hier hun een jaar lang hun maritieme ervaringen mee delen.

De YMR’s van 2017/2018, Laura, Jelle, Desiree en Dennis, kijken terug op een mooi jaar als ambassadeur. Zo heeft Desiree de eer gehad om, samen met oud-YMR Peter-Paul, (al vloggend) Europort 2017 te openen. Laura zit in de jury voor de Maritime Innovation Award die in november tijdens het Maritime Awards Gala wordt uitgereikt. En zij was bij de Ocean Summit van de Volvo Ocean Race. Ook heeft deze groep, net als de nieuwe lichting, een middag mee mogen varen met de Marine.

Verschil
Laura, Jelle, Desiree en Dennis hebben veel jongeren bereikt via social media op Facebook, Instagram en YouTube. Zelf zeggen ze dat ze vooral ook tijdens een-op-een-gesprekken het verschil hebben gemaakt. Ze vonden het namelijk heel leuk om ook op deze manier iemand te kunnen overtuigen en te laten kiezen voor een maritieme studie.

Benieuwd naar de nieuwe YMR’s Mick, Vera, Marijn en Jesse? Neem dan een kijkje op www.maritimebyholland.nl.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: