Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Inschrijving TechniekTrofee 2018 geopend

Techniek 330024_1Vanaf vandaag kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee 2018! Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs. Ook is er €2.500,- voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven. Inzenden kan vanaf vandaag!

De TechniekTrofee 2018 is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Daarom gaan steeds meer basisscholen gaan er mee aan de slag.

Het is niet alleen een hamertje pakken
OBS De Zwerm in Sint Maarten won in een eerdere editie de TechniekTrofee. Met de gewonnen geldprijs bracht de school het W&T-onderwijs naar een hoger plan. Bij De Zwerm neemt Wetenschap & Techniek (W&T) een centrale plaats in. Leerlingen van alle groepen zijn dus bijna dagelijks te vinden in het wetenschap- en technieklab. Ze programmeren. Doen laboratoriumproefjes. Gaan aan de slag met elektriciteit. Bouwen de meest uiteenlopende constructies. En ontdekken zo stap voor stap de wereld van wetenschap en techniek.

Techniekcoördinator Robbert Smits is één van de drijvende krachten. “We wilden graag meer doen met de ontwikkeling van 21st century skills bij de leerlingen, op basis van Onderzoekend & Ontwerpend Leren. W&T past daar heel goed bij. Het raakt meerdere talenten, het is niet alleen een hamertje pakken. Denk aan samenwerken, communiceren, creativiteit en oplossingsgericht denken. Je pikt het allemaal op als je vaak bezig bent met W&T.”

Ook een goed idee of voorbeeld voor W&T-onderwijs?
Basisscholen in het hele land kunnen vanaf vandaag hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier. De inzendtermijn loopt van 5 maart tot en met 13 april 2018. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en van de Inspiratieprijs, die vervolgens op 27 juni 2018 bekend worden gemaakt.

Inspirerende video’s
Sinds 2014 reikt TechniekTalent.nu, in samenwerking met het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds, de TechniekTrofee uit. Hiermee worden basisscholen die W&T in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Voor 2018 staat de vijfde editie op de planning. Ter gelegenheid hiervan zocht TechniekTalent.nu de winnaars van voorgaande jaren weer eens op. Hoe is het ze in de afgelopen jaren vergaan? En wat heeft de TechniekTrofee hen gebracht? Bekijk de inspirerende video’s van de basisscholen:

Neptunus, winnaar TechniekTrofee 2014
De Zwerm, winnaar TechniekTrofee 2015
St. Trudo, winnaar TechniekTrofee 2016

terug naar overzicht
Deel dit bericht: