Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Een magneet voor werkgelegenheid

054522_Containerachterdek_RGBHet Rotterdamse havengebied blijft een magneet voor werkgelegenheid en economische groei in Nederland. De zeehaven-gerelateerde directe werkgelegenheid in de regio Rotterdam-Rijnmond bedroeg 101.443 werkzame personen in 2017, het hoogste niveau sinds 2002. Gecombineerd met de hoeveelheid indirecte werkgelegenheid, zijn er 183.675 personen werkzaam in deze regio. Dat is 2,0% van alle werkzame personen in Nederland. Tezamen produceren zij € 22,8 miljard (was € 22,5 miljard) aan toegevoegde waarde, ofwel 3,1% van het bruto binnenlands product.

Dat blijkt uit de Havenmonitor – De economische betekenis van Nederlandse zeehavens 2002-2017 die is opgesteld door Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

“Deze havenmonitor toont opnieuw aan hoe belangrijk mainport Rotterdam is als banenmotor voor de Nederlandse economie”, zegt Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam. “Ik ben ervan overtuigd dat de economische betekenis van de Rotterdamse haven voor de BV Nederland in werkelijkheid nog groter is”.


De havenmonitor meet elk jaar de directe werkgelegenheid en toegevoegde waarde van alle zeehavens in Nederland inclusief zogeheten achterwaartse indirecte effecten. Met achterwaartse effecten wordt bedoeld de toegevoegde waarde die het gevolg is van inkoop door bedrijven vanuit de haven elders in de Nederlandse economie.

Havenbedrijf Rotterdam laat een aanvullende studie uitvoeren naar de voorwaartse indirecte effecten van de Rotterdamse haven op basis van CBS-gegevens over internationale handel. Met voorwaartse indirecte effecten wordt bedoeld dat tevens rekening wordt gehouden welke economische activiteiten er mogelijk worden gemaakt in Nederland door de aanwezigheid van de Rotterdamse haven, zoals wederuitvoer via logistiek en distributie. Het Havenbedrijf verwacht de resultaten van deze aanvullende studie nog dit jaar te kunnen publiceren.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: