Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Coalitie voor stimulans groene waterstof

sea_ocean_horizon_cloud_plant_sky_722289_pxhere.comHet Havenbedrijf Rotterdam is één van de leden van een nieuw gevormde Waterstof Coalitie die in een manifest de regering oproept om groene waterstof te stimuleren voor verdere verduurzaming van de energievoorziening.
De Waterstof Coalitie is een initiatief van Greenpeace Nederland en wordt gevormd door 23 organisaties en bedrijven die deelnemen aan de klimaattafel-gesprekken voor een nieuw Klimaat & Energieakkoord. Om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelen voor 2050 (een reductie aan broeikasgassen van 95% ten opzichte van 1990) is een transitie nodig naar een nieuw energiesysteem. De waterstofroute gaat hierbij een belangrijke rol spelen.

Bij deze aanpak wordt waterstof geproduceerd uit water met behulp van groene elektriciteit van offshore windparken. De verkregen waterstof kan worden opgeslagen en vervoerd om elders als energiebron te worden gebruikt. Deze groene waterstof maakt de energietransitie mogelijk voor met name de chemie, mobiliteit en elektriciteit.

Grootschalige groene elektriciteitsproductie is een vereiste om voldoende groene waterstof te kunnen produceren. In het manifest wordt een systematiek voorgesteld hoe die grootschalige productie kan worden gerealiseerd.

Op weg naar een groene waterstofeconomie kan blauwe waterstof worden ingezet. Die wordt gemaakt uit aardgas waarbij de vrijkomende CO2 wordt opgevangen en ondergronds opgeslagen. Hiervoor zijn de plannen voor het Porthos-project in de haven van groot belang. Daarbij wordt afgevangen CO2 in kassen gebruikt en de rest onder de zeebodem opgeslagen.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: