Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Aan de slag met energietransitie in de haven

Leerlingen_aan_de_slag_met_energietransitie_in_de_haven2Leerlingen aan de slag met energietransitie in de haven

Afgelopen vrijdag  werd in het EIC de onderwijscyclus energiehelden officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. Dit project heeft als doel om leerlingen bewust te maken van het belang van energietransitie in de haven en in hun eigen leefwereld. 

De onderwijscyclus biedt  lesmaterialen aan voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Op school kunnen de leerlingen aan de slag met een energiequiz  en opdrachten over hoe klimaatverandering tegen te gaan en duurzaamheid te bevorderen. Bij het  EIC  is op de havenexpositie een nieuwe energietransitie installatie geplaatst. Leerlingen worden zo op een speelse en educatieve manier betrokken bij wat de haven doet aan energietransitie en ook wat zij er zelf in hun eigen leefwereld aan kunnen doen. Door vraag en antwoordspel en in korte filmpjes laten verschillende “energiehelden” van bedrijven in het havengebied zien hoe hun bedrijf  met energietransitie bezig is tijdens de productieprocessen. 

Tijdens de openingsbijeenkomst bij EIC gingen leerlingen van het Segbroek College, Zuidergymnasium  uit het voortgezet onderwijs en de basisscholen de Kleine Prins en Max Havelaar, aan de slag met de materialen. Deze scholen hebben het lesmateriaal tijdens de ontwikkelfase getest. Door de leerlingen werden tijdens de bijeenkomst ook interviews afgenomen met de energiehelden die afkomstig zijn uit de bedrijven Alco Energy Rotterdam, Groen Collect, HVC en Kotug, die te zien zijn op de filmpjes van de energietransitie installatie samen met Air Liquide, Ioniqa en Greenchoice. Tijdens de interviews bleek uit de vragen die de leerlingen stelden aan de energiehelden dat ze al heel wat hadden opgestoken van het lesmateriaal. Na afloop kregen de leerlingen een oorkonde uitgereikt.

De onderwijscyclus is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Zuid-Holland en het EIC. Het concept is bedacht door bureau Noorderwind i.s.m. met de organisatie Bewustwijzer. Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs Energy Forum verleenden medewerking aan het project. 

In het EIC havenprogramma wordt steeds meer aandacht besteed aan energietransitie en duurzaamheid o.a. via een energietoer op de havenexpositie en tijdens de rondtoer door het havengebied en de bedrijfsbezoeken. Het onderwijs vindt dit thema interessant en voor de haven is het belangrijk dat jongeren zich bewust worden van deze vraagstukken en eraan mee willen werken om ze op te lossen. 

Bron: EIC Mainport Rotterdam Rozenburgterug naar overzicht
Deel dit bericht: