Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Weg langs zeewering Maasvlakte 2 open

Maasvlakte 2 via de weg bereikbaar

Maasvlakte2_2Op vrijdag 19 oktober openden minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en wet-houder Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale economie van Rotterdam)  de nieuwe weg langs de zeewering van Maasvlakte 2: de Maasvlakte-weg. De weg geeft toegang tot de bestaande bedrijven in de noordwesthoek van de Maasvlakte en het activiteitenstrand. Maasvlakte 2 wordt ont-sloten door (vaar-)wegen, spoor, en pijpleidingen. Met de opening van de Maasvlakteweg is de be-langrijkste aansluiting op het bestaande gebied een feit. Vanaf 20 oktober is de Maasvlakteweg toegankelijk voor verkeer en is ook het vijf kilometer lange activiteitenstrand bereikbaar voor recreanten. In de komende weken wordt het spoor in gebruik genomen en de Yangtzehaven doorgetrokken voor de scheepvaart.

Positie versterken
De minister en wethouder openden de Maasvlakteweg door in een nostalgisch  volkswagen-busje ‘de toekomst’ tegemoet te rijden. Minister Melanie Schultz van Haegen: “Het nieuwe stukje Nederland is nu via deze weg bereikbaar die de hoofdroute vormt over Maasvlakte 2. We werken verder aan de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven via de weg, het spoor en over het water. Alleen op die manier kan Rotterdam zijn toppositie als poort van Europa blijven waarmaken.”
 
Wethouder Jeannette Baljeu: “Over twee jaar openen de eerste terminals op Maasvlakte 2. Het nieuwe havengebied moet naadloos aansluiten op de bestaande Maasvlakte. De aanlegwerkzaamheden liggen op schema en de hightech containerterminals zijn in de toekomst bereikbaar via de weg, het water en spoor. Rotterdam is klaar voor de toekomst.”

De zeeschepen varen straks via de Yangtzehaven naar de nieuwe havens op Maasvlakte 2. Om dat mogelijk te maken wordt het huidige einde van de Yangtzehaven doorgebaggerd. Op die manier wordt Maasvlakte 2 komend jaar nautisch bereikbaar. Tot en met 19 oktober liep de weg naar onder andere Euromax op dezelfde  plaats als deze toekomstige vaarroute. Die weg is nu gesloten.
 

Om Maasvlakte 2 in de toekomst goed bereikbaar te houden, zet het Havenbedrijf in op spreiding van achterlandtransport. Dit betekent dat de capaciteit van de meest efficiënte en meest milieuvriendelijke vervoerwijzen vergroot moet worden. Nu gaat nog ruim 58 procent van de containers per vrachtwagen het havengebied uit. Dat mag in 2035 vanaf de Maasvlakte nog maar 35 procent zijn. Bedrijven moeten meer gaan vervoeren met spoor en binnenvaart. Op Maasvlakte 2 zijn de grote terminals straks het begin c.q. eindpunt van containertreinen die de haven verbinden met economische centra door heel Europa. “Met Maasvlakte 2 ontstaat een hoogwaardige en duurzame toplocatie in het hart van de Europese markt. Daarmee kan de Rotterdamse haven vanaf 2014 vooruit”, aldus René van der Plas, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2.

Activiteitenstrand geopend
Met de opening van de Maasvlakteweg is ook het activiteitenstrand bereikbaar voor publiek. Eerder dit jaar werd het 2,5 kilometer lange badstrand van Maasvlakte 2 al geopend. Vanaf 20 oktober telt Maasvlakte 2 in totaal ruim 7,5 kilometer bad- en activiteitenstrand.  Sportliefhebbers kunnen zich op het noordelijke deel van het strand uitleven met hun kite, surfplank of hengel. Voor fietsers is er een fietspad bovenop het duin met uitzicht over zee én havengebied.

Over de aanleg van Maasvlakte 2
Eind 2008 startte Havenbedrijf Rotterdam met de aanleg van Maasvlakte 2, het landaanwinningsproject in de Noordzee voor de ontwikkeling van de Rotterdamse haven. De aanleg van het nieuwe havengebied ligt op schema en in 2014 worden de eerste containerterminals operationeel. Op 11 juli sloot Koningin Beatrix de zeewering van Maasvlakte 2. De kaart van Nederland is er door de aanleg van Maasvlakte 2 anders uit gaan zien. De Rotterdamse haven is 20% groter geworden, Nederland is 2.000 hectare groter en de kustlijn ligt zo’n 3,5 km verder in zee.
Wijziging route
Door de aanleg van Maasvlakte 2 wijzigen de adressen, havennummers en aanrijdroutes van de bedrijven de bedrijven Euromax, MOT en GATE. Ook bezoekers van het populaire Slag Maasmond rijden voortaan via Maasvlakte 2 naar dit uitzichtpunt bij de haveningang. Details over deze wijzigingen zijn te vinden via de volgende link: www.maasvlakte2.com/route. 

Bron: Port of Rotterdam
terug naar overzicht
Deel dit bericht: