Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

EMO lost grootste bulkschip ter wereld

EMO, de grootste droge bulk terminal voor kolen en ijzererts in Europa, verwelkomt vandaag de Vale Italia. Dit prachtige nieuwe schip lost 380.000 ton ijzererts bij EMO met uiteindelijke bestemming de Duitse staalindustrie.

De Vale Italia is met 362 meter lang, een breedte van 65 meter en een diepgang van 23 meter één van de grootste droge bulk schepen ter wereld. De kade met een maximale diepgang van 23 meter maakt het mogelijk voor de grootste schepen ter wereld om bij EMO te lossen. De Vale Italia wordt in ongeveer 4 dagen gelost door middel van twee 85‐tons brugkranen. Met de loscapaciteit en diepgang van de EMO terminal kan de Vale Italia zonder problemen bij EMO terecht.

EMO investeert fors in de terminal om haar capaciteit en flexibiliteit verder te verbeteren en te kunnen blijven garanderen. In de tweede helft van 2012 zal een nieuwe 85‐tons brugkraan operationeel worden. Recent is ook besloten om een andere 85‐tons brugkraan te renoveren, waardoor de levensduur van deze brugkraan nog eens met 15 tot 20 jaar wordt verlengd.

Vale_italia_June_2012

Europees Massagoed- Overslagbedrijf EMO B.V. is de grootste droge bulk terminal in Europa en is gevestigd op de Maasvlakte. EMO is gespecialiseerd in de op- en overslag van ijzererts en kolen, aangevoerd vanuit de hele wereld. De kade met een diepgang van 23 meter maakt het mogelijk voor de grootste schepen van de wereld om bij EMO te lossen. De afgelopen jaren behandeld EMO ongeveer 35 miljoen ton droge bulk op jaarbasis. Dat is ongeveer 7% van de totale aanvoer in de Rotterdamse haven. EMO besteedt bij haar werk veel zorg aan mens, milieu en omgeving.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: