Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Dwarshelling Scheepswerf Hoebée geopend

Zaterdag 2 juni j.l. opende Scheepswerf Hoebée in Dordrecht, tijdens het driedaagse evenement Dordt in Stoom, hun nieuwe 150 meter lange dwarshelling. De ruim duizend aanwezige bezoekers zagen hoe een indrukwekkende trapeze-act aan een kraan en het op de helling slepen van het grootste binnenvaartschip ter wereld, de mts Vorstenbosch van de Verenigde Tankrederij, het startsein vormden voor de ingebruikname van de innovatieve nieuwe scheepshelling. Wethouder Jasper Mos (Economische Zaken en Verkeer en Vervoer te Dordrecht) en Havenman van het Jaar 2011 Gerard Deen, prezen de broers Rinus en Wim Kooiman voor hun getoonde lef om in deze moeilijke economische tijden een dergelijke groots project te realiseren.

“Wij zijn vooral ook heel gelukkig met de inzet en het enthousiasme van onze mensen,” aldus Rinus Kooiman, die samen met broer Wim Kooiman de directie voert over de Kooiman Groep waar Scheepswerf Hoebée deel van uitmaakt. “Zij moeten het nu gaan doen. Maandenlang is met elkaar hard gewerkt aan de renovatie van ons werfterrein in Dordrecht en aan de innovatieve dwarshelling die met een lengte van 150 meter plek biedt voor binnenvaartschepen met de grootste afmetingen. De helling heeft voldoende capaciteit om drie schepen tegelijkertijd te dragen. Op zeven hellingbanen staan 14 stikstofgeveerde hellingwagens die met zeven lieren omhoog worden getrokken. De vering zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het scheepsgewicht over de hellingwagens. De kans op beschadiging voor zowel de schepen als de hellingbaan is nu dus tot vrijwel nul gereduceerd.”

Eronder kijken

Om 12.00 uur genoten de aanwezige bezoekers, genodigde relaties en belangstellenden, van een bijzonder stuk acrobatiek hoog boven hun hoofd aan een kraan en zij zagen de 147 meter lange en 3300 ton in gewicht tellende mts Vorstenbosch gestaag dichterbij komen, tot deze imposante bunkertanker geheel gehellingd was. De droogzetting van dit grootste binnenvaartschip ter wereld betekende dat je er ook ‘gewoon’ onder kon kijken en van die mogelijkheid werd graag gebruik gemaakt.

“Wanneer het schip op zijn plek staat,” vult Wim Kooiman aan, “wordt het met hydraulische stoppingen, waarop draagstoelen van een meter doorsnede zijn bevestigd, van de hellingwagens getild. De hellingwagens kunnen vervolgens worden gebruikt om een tweede of derde schip droog te zetten. We kunnen nu niet alleen de binnenschepen met een lengte van 125 meter of meer hellingen, maar ook zware werkschepen die vaak kort en breed zijn, droogzetten, zoals kraanschepen, duwboten en multicats. Het is een grote investering, maar we zijn nu klaar voor de toekomst.”

Leuk en leerzaam

Meer dan duizend bezoekers waren tijdens deze Open Dag naar Scheepswerf Hoebée gekomen om de spectaculaire opening bij te wonen en de verrichtingen op de scheepswerf te komen bekijken. Op het ruim 80 meter lange partyschip Raderstoomboot De Majesteit, dat speciaal voor de gelegenheid bij Scheepswerf Hoebée was aangemeerd, werden doorlopend voorlichtingssessies (short seminars) door presentator Victor Deconinck gegeven. Gedurende de dag was er voor de gasten op de werf van alles te beleven. Er waren rondleidingen over de werf  door de eigen vakkundige medewerkers, men kon de driemaster Amazone en het salonschip Zuiderzee bezichtigen, ijzersmeden verzorgden demonstraties, er waren living statues, muziek, interessante informatiestands en voor de kinderen werden leuke en leerzame workshops gegeven. De gehele dag werden alle gasten goed verzorgd met smakelijke hapjes en drankjes. Van patat van Bram Ladage tot aan heerlijke broodjes, koffie met gebak of  een hapklare haring aan boord van Raderstoomboot De Majesteit.

Over de Kooiman Groep

Scheepswerf Hoebée bv is onderdeel van de Kooiman Groep en heeft sinds haar ontstaan in 1815 een klinkende naam in de Nederlandse scheepvaart opgebouwd. De geschiedenis van de Kooiman Groep begint in 1884 en het familiebedrijf heeft sindsdien grote ontwikkelingen doorgemaakt. Deze hebben ertoe geleid dat een breed scala aan diensten verleend kan worden, variërend van nieuwbouw tot (grootscheepse) aanpassingen en reparaties. Met de nieuwe dwarshelling in Dordrecht, die ultramodern is toegerust om drie schepen tegelijkertijd te dragen, is het bedrijf klaar voor de toekomst. De Kooiman Groep beschikt tevens over een eigen ontwerpbureau, een eigen scheepsbouwafdeling, een machinefabriek en een eigen timmerafdeling. Ook zijn zij producent van de bekende ‘De Biesbosch’ anker- en koppellieren en leverancier van specifieke duwvaartcomponenten en is de Kooiman Groep leverancier van Van Eijk Haveninrichtingen. Contracteren geschiedt volgens de Algemene werfvoorwaarden van de VNSI.terug naar overzicht
Deel dit bericht: