Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Samenwerkingsovereenkomst Rotterdam en Guangzhou

Havenbedrijf_Rotterdam_en_havenautoriteit_Guangzhou_ondertekenen_samenwerkingsovereenkomst
Vertegenwoordigers van Havenbedrijf Rotterdam en de havenautoriteit van de Chinese haven Guangzhou hebben dinsdag 7 mei 2019 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in Guangzhou.

Beide organisaties gaan expertise en best practices delen op het gebied van havenbeheer. De samenwerking past in de strategische doelstellingen van Havenbedrijf Rotterdam om internationaal onze kennis en kunde te delen met andere havens en om koploper te zijn in de ontwikkeling van nieuwe markten.

De haven van Rotterdam geniet een goede internationale reputatie. Dit komt door de prima haveninfrastructuur, het sterke haven- en industriecomplex en de diversiteit van goederenstromen en industrieën. Er zijn meerdere manieren waarop Havenbedrijf Rotterdam zijn kennis en kunde deelt, onder andere via haalbaarheidsstudies, deelnemingen en het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten, zoals met Guangzhou. Eerder sloot Havenbedrijf Rotterdam al samenwerkingsovereenkomsten met onder andere havensteden Shanghai, Shenzhen, Singapore, Tokyo en met de Thaise havenautoriteiten.

Net als Rotterdam is Guangzhou een veelzijdige haven die mede dankzij containeroverslag groot geworden is en nog steeds groeit. Guangzhou behoort tot de grootste containerhavens van de wereld met een overslag van circa 22 miljoen TEU in 2018. Ter vergelijking: in de Rotterdamse haven werd in datzelfde jaar 14,5 miljoen TEU overgeslagen.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: