Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Flaneren langs superjachten in Rotterdam

sea_water_ocean_dock_deck_boat_842656_pxhere.comEen haven voor luxe superjachten moet de nieuwe toeristische trekpleister van Rotterdam worden. Twaalf maritieme bedrijven dienden hiertoe woensdag 7 februari een plan in bij de gemeente Rotterdam. De aanleg en exploitatie van de Rijnhaven Marina aan de westzijde van de Rotterdamse Zuidoever creëert tweehonderd tot duizend banen. De markt wil zelf de investering van 12 miljoen euro dekken.

De Rijnhaven Marina bestaat uit drijvende steigers, een 'flaneerboulevard' en een terminal. Veertig tot vijftig aanlegplaatsen bieden plaats voor grotere jachten die in de regio gebouwd zijn of voor bestaande superjachten uit binnen- en buitenland. Nu liggen afgebouwde jachten van jachtwerven in de regio nog in de industriële haven afgemeerd. De Marina biedt een aantrekkelijker visitekaartje voor (toekomstige) jachteigenaren. Rotterdam ligt daarnaast perfect op de route voor jachten die tussen de Middellandse Zee en noordelijke bestemmingen als IJsland varen: midden in de stad en met, op de Rijnhavenbrug na, een open verbinding naar de Noordzee.

Duurzaamheid voorop
In het plan wordt de Marina verbonden met andere functies van de Rijnhaven zoals de huidige 'bollen' (de drijvende evenementenlocatie) en het mogelijke drijvende zwembad. Een groot deel van de jachthaven zoals het Marinakantoor, horecavoorzieningen, wandelpromenade en zonneterras is openbaar, zodat bezoekers de schepen van dichtbij kunnen zien. Bij de aanleg willen de initiatiefnemers koploper zijn op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld door walstroomvoorziening en milieuvriendelijke inname van ballastwater.
In de Rotterdam Maritime Capital-regio is reeds een aantal werven voor en toeleveranciers van superjachten gevestigd, zoals Oceanco, Feadship, Damen, De Haas, Alphatron Marine en Atlas Paint Consultants.

De Rijnhaven Marina wordt ondersteund door Rotterdam Maritime Board, Zeelander, Damen, Kotug/Rotortug, KRVE, De Haas, Alphatron Marine, EBT Yacht panels, Nederland Maritiem Land en het Havenbedrijf Rotterdam.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: