Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Twee nieuwe schepen voor Baggerbedrijf De Boer

Fregate__vooraan__en_Papillon_tijdens_de_doopceremonieHet Sliedrechtse Baggerbedrijf De Boer heeft afgelopen donderdag twee nieuwe schepen binnen haar vloot mogen verwelkomen. Op die dag werden de ‘Papillon’ en de ‘Fregate’ gedoopt. Beide schepen worden ingezet in de havens van Cayenne en Kourou in Frans-Guyana.

De nieuwkomers zijn opgeleverd aan Boer Remorquage SARL, een samenwerkingsverband van Baggerbedrijf De Boer en Iskes Towage & Salvage uit IJmuiden. De investering vloeit voort uit het twaalfjarige contract dat het consortium in 2016 heeft gesloten met de Grand Port Maritime de Guyane. Naast onderhoudsbaggerwerkzaamheden, worden beide schepen ingezet voor assistentie van de scheepvaart en als standby- en blusboten in geval van calamiteiten. 

Elektrisch
De ‘Fregate’ is de meest bijzondere van de twee. Het 29,2 meter lange schip is niet alleen een baggervaartuig (met de AIRSET water- en luchtdrukmethode) en sleepboot ineen, het is ook uitgerust met een hybride aandrijving. Er kan dus ook elektrisch gevaren worden. Het schip is een Damen WID-Tug-2915-HYBRID die door de Poolse werf SAFE in Gdansk is gebouwd.

Shallow draught
De ‘Papillon’ is de kleinere van de twee. De sleepboot is 22,7 meter lang (212 bruto tonnage) en is eerder dit jaar door Damen Shipyards Hardinxveld opgeleverd conform Franse regelgeving. De ASD Tug 2310 SD (shallow draught: 3,1 meter) zal voornamelijk ingezet worden voor assistentie in Kourou. 

Missen
De doopceremonie vond plaats in Cayenne en werd verricht door twee heuse missen, te weten Sarah Ringuet, oftewel Miss Kourou die ‘Papillon’ doopte en Ruth Briquet, verkozen tot Miss Guyane, nam de doop van de ‘Fregate’ voor haar rekening.”

Specifieke eisen
Hugo van de Graaf, mede directeur van Baggerbedrijf de Boer: “Deze twee schepen zijn ontstaan uit een bijzonder staaltje samenwerking. Onze opdrachtgever had heel specifieke eisen waaraan de schepen zouden moeten voldoen, zoals bijvoorbeeld de combinatie van een zeer beperkte diepgang en lengte met voldoende trekkracht. Het is dankzij het vakmanschap van onze beider bedrijven dat dat goed gelukt is in het ontwerp.” 

Over Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging
Baggerbedrijf de Boer is een middelgroot baggerbedrijf, gevestigd in Sliedrecht. De activiteiten van het bedrijf bestaan uit baggeren en het verrichten van metingen en andere waterbouwkundige werkzaamheden in de breedste zin van het woord. Het familiebedrijf bestaat zo’n halve eeuw en is uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer 150 medewerkers en 30 schepen. In het buitenland hanteert het bedrijf de naam ‘Dutch Dredging’.

Foto: ‘Fregate’ (vooraan) en ‘Papillon’ tijdens de doopceremonie (foto: Baggerbedrijf de Boer).

terug naar overzicht
Deel dit bericht: